Citromos,  Tejszines torták

Tejszínes citromtorta

Ezt a receptet a desszert.eu oldalán találtam és készítettem el. Mondhatom minden várakozásomat felülmúlta. Nagyon könnyű elkészíteni, a végeredmény pedig………nyami.

A nyári melegben el sem tudok képzelni ennél üdítőbb tortát……………na jó, a parfétorta után:)

Hozzávalók

A piskótához:
3 tojásból készült piskótalap

A krémhez:
5 dl 20%-os tejföl
5 dl tejszín

2 db nagyobb citrom
130 g cukor
10 g vaníliás cukor
14 db babapiskóta
15 g zselatin

A díszítéshez: 2 dl Hulala tejszín, 1/2 citrom, citromfű levél

Elkészítés

1. A kész piskótalapot visszatesszük a 26 cm átmérőjű tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.

2. Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!

3. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.

4. Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!

5. Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.

6. Fóliával lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ezalatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!

Szólj hozzá