Gyors,  Pohárkrém

Eperzselés csokitorta vaníliakrémmel

Jó régen készült ez a torta is már……….alig vagyok elmaradásban a posztolással.
Ez a torta azért lett épp ilyen amilyen,  mert próbáltam a fagyasztó és a kamra maradékait eltüntetni. Az utolsó csomag epremet kellett eltüntetni a fagyóból, illetve volt friss vanília rudam otthon, ezért lett épp a vaníliakrémmel párosítva. De el tudnám képzelni akár csokikrémmel, akár karamellkrémmel, a gyümölcs pedig szinte majd mindegy milyen fajta a tetején.
 Nagyon könnyed, nyárias torta kerekedett ki belőle.
Imádom ezt a fajta torta betöltést, összeállítást. Mostanában szinte csak ezt alkalmazom, egyrészt mert gyors, másrészt mert mutatós a végeredmény 🙂
 
Eperzselés csokitorta vaníliakrémmel
 
 
Piskóta:  3 tojásból készült kakaós piskóta (Kiskukta féle) 12 szeletes tortakarikában sütve
 
Vaníliakrém: 2 cs. vaníliapuding, 6 dl tej, 5 ek. cukor (fruktóz), 1 vaníliarúd kikapart belseje, 4 dl tejszín
 
5 dl tejet felteszünk forrni. A pudingporokat a cukorral és a maradék 1 dl tejjel simára keverjük. Megfőzzük a pudingot, jó sűrű legyen. Hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét is. Kihűtjük. Majd a keményre felvert tejszínnel elkeverjük.
 
Eperzselé: 30 dkg fagyasztott eper, 1-2 ek cukor, 2 ek. étkezési keményítő, 1 kk. fahéj,


Az epret egy szűrőkanálban- felfogva a lecsöpögő levét – kiolvasztom. Az eperlét a cukorral felforralom, majd a keményítőt pici vízzel simára keverem, besűrítem vele. Hozzáadom a fahéjat  (több is mehet bele, ízlés kérdése) majd  az eper darabokat visszateszem bele. Kihűtöm.


A piskótát ha kihűlt 3 felé vágjuk, visszatesszük a tortagyűrűbe majd a vaníliakrémmel betöltöm. Az eperzselét a tetejére halmozom. Hűtőben egy éjszaka (de legalább 3-4 órán át) hűtöm. Pirított mogyoróval és mandulalapocskákkal díszítettem.

3 hozzászólás

Szólj hozzá