Gyors,  Krémes torták,  Túrós

Túró Rudi torta

Kincs………igazi kincs. És csak ritkán jutunk hozzá. Ezért amikor szembejött a neten a képe és épp volt itthon túró (mert az is kincs itt) akkor azonnal meg kellett csinálnom.

Igen a Túró Rudi torta változatáról van szó. Vegyétek , vigyétek, egyétek. Gyorsan készen van, és mennyei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Túró Rudi torta 

(18 cm -8 szelet tortaformához)

Hozzávalók:  6,5 dkg jó minőségű étcsokoládé. 6,5 dkg vaj, 4 dkg cukor, 1 tojás, 3,5 dkg liszt

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát. A tortaformát  vajazzuk ki  és kakaóporral szórjuk meg.

A csokit vízgőz felett (vagy mikróban) olvasszuk fel. A puha vajat habosra keverjük a cukorral majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet és alaposan keverjük össze, majd hozzáadjuk a csokit is és ezzel is összedolgozzuk, a tortaformába öntjük.

20-25 percig sütjük (Tűpróba!) Kihűtjük.

A túrós részhez: 50  dkg túró, 2,5 dl tejszín keményre felverve, 15 dkg porcukor, 1 kk. vanília paszta, 1 dl sűrű tejföl,  1 citrom reszelt héja+ 1/2 citrom leve, 10 dkg étcsokoládé (ha szükséges 1 csomag Dr Oetker zselatinfix)

Az étcsokit apróra daraboljuk (csokicseppet is használhatunk). A túróhoz hozzáadjuk  a porcukrot, tejfölt, vaniliát a citromhéjat, levet és összekeverjük. A tejszint kemény habbá verjük. A legvégén hozzáadjuk a csokidarabkákat is és simára elkeverjük. Ha nem tűnne elég formázható, keménynek a dolog akkor beleszórjuk a zselatinfixet.

A tortakarikába visszatesszük a kihűlt piskótát arra a túrós részt majd tálalásig hűtőbe tesszük. Olvasztott csokoládéval díszítjük (vagy nem 🙂 )

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A receptet Puffintól vettem, köszönet érte.

Ha ez tetszett és kíváncsi vagy a  tortáimra, receptjeimre akkor nyomj egy “Tetsziket”, majd válaszd ki az “Értesítést kérek” a blog Facebook oldalán és nem maradsz le semmiről.