Apró sütik,  Gyors

Lekváros linzer

ÓÓÓ, azok a finom nagymama illatú sütik. Egy örök klasszikus, egy örök kedvenc az illatos, puha, házi lekváros linzer.

Mi is megsütöttük a gyerekekkel. Élvezték szaggatni, majd megtölteni.Nekem csak sütöm kellett 🙂 Édesanyám-  féltve őrzött – sárgabarack lekvárja került bele.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lekváros linzer

Hozzávalók: 500 gr. finomliszt, 250 gr. szabhőmérsékletű vaj, 125 gr. porcukor, 1 cs. vaniliás cukor, 3 db tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja

Elkészítése: A fenti hozzávalókat kézzel alaposan összegyúrjuk, majd betekerjük folpackba és legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.

Addig felmelegítjük a sütőt 180 fokra, előkészítünk két tepsit amit sütőpapírral kibélelünk.

Egy gyúródeszkát alaposan belisztezünk, a tésztát 3 mm vékonyságúra nyújtjuk és linzer szaggatóval kiszaggatjuk. Ha nincs erre alkalmas külön szaggatónk, akkor egy pogácsa szaggató is megteszi. A lyukat a közepébe egy hab-kinyomócső végével is ki tudjuk szaggatni. Egy teli-egy lyukas közepűt szaggatunk párban.

A meleg sütőben hamar megsülnek, kb. 15 perc elég  nekik, elég ha épp színt kap, nem kell nagyon megsütni, mert akkor kemény lesz. A tepsiben hűtjük ki.

Ezután egy telit megkenünk lekvárral (a házi sárgabarack lekvár a legtutibb), majd egy lyukassal összeragasztjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ha isler keszülne belőle, akkor az alap tészta nem változik. Viszont valamilyen piros lekvárral töltjük (pl. eper) és 10 dkg olvasztott csokoládéban megforgatjuk vagy megkenjük  őket.

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá