Diós,  Kelt tészta

Húsvéti kalács cake-pop

Sütöttem egy húsvéti kalácsot, ami a legnagyobb jóindulattal szólva sem lett az igazi. Sajnos tömör maradt, nem kelt meg,  ízre viszont nagyon finom lett, de fojtós, tömör. Sejthettem volna a receptből, hogy túl sok a tejszín és vaj benne, de nem gondoltam, hogy ennyire vacak lesz.

Kidobni sajnáltam nyilván, inkább kitaláltam mi legyen belőle ami el is fogy, és még az ünnepi asztalra is szívesen kiteszem.

Így jutott eszembe, hogy cake-pop lesz belőle. ( Bár elsőre nekem is a nagy klasszikus, a mákos guba jutott eszembe, de az olyan karácsonyos süti nálunk.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Húsvéti kalács cake-pop

Hozzávalók:

500 gr édes kalács ledarálva/ vagy édes darált keksz, 4-5 ek. meggylekvár (vagy valami pikáns, de nem túl édes lekvár), 200 gr. darált dió, 1 tk. kínai ötfűszer mix, 1-1 maroknyi fehér és étcsoki csepp, és kandírozott narancs,  annyi tej amennyit felvesz

Elkészítése:

A kalácsot és a diót késes darálóban ledaráltam. Egy magas falú tálba tettem majd a lekvárral és a csokicseppel valamint kandírozott naranccsal és a fűszerrel együtt elkezdtem összedolgozni annyi tejet hozzáadva, hogy jól formázható alapmasszát kapjak.

Egyforma nagyságú golyókat formáztam belőlük, melyek felét darált dióban, másik felét kókuszban forgattam meg. Hűtőbe tettem őket pár órára, majd beleszúrkáltam a pálcikákat. Tálalható is.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Itt az ominózus kalács, ami szépnek ugyan szép, de tömör gyönyör lett 🙁

Ha ez tetszett és kíváncsi vagy a  tortáimra, receptjeimre akkor nyomj egy “Tetsziket”, majd válaszd ki az “Értesítést kérek” a blog Facebook oldalán és nem maradsz le semmiről.