Emeletes torták,  Fondantos torták,  Gesztenye

iPhone a tortán – némi kalocsai beütéssel

No, ez sem mai darab a fotón lévő dátum tanulsága szerint. Sokat tanakodtam is, hogy egyáltalán megmutassam-e nektek, mivel az akkori hőhullám hatására nem lett a legremekebb munkám.
Aztán a héten elszállt a winchesterem, és ezt intő jelnek éreztem……….inkább felteszem az utókornak, hiszen ez is tortafejlődésem egy állomását jelenti.

A torta egy konkrét elképzelés alapján készült, melyhez kaptam egy skiccet is, mi hogyan helyezkedjen el a rajta. Aztán sok-sok egyeztetés után, és főleg a 40 fokos ( lakásban 29,5) hőmérsékletre való tekintettel próbáltam meg is valósítani az elképzelést.  Szinte 5 percenként kellett a tortát hűteni a meleg miatt, és még így is kihullámosodott a széle:(

A tanulságokat levonva, amikor épp nyári 40 fok van, még a jó keménynek, masszívnak tűnő krémet is érdemes némi zselatinfixel megtámogatni, hogy ne legyen hullámos a tortánk széle:)
A torta 60 szeletes, alul és legfelül tejszínes-gesztenyekrémmel töltve (az ünnepelt kedvence) , középen pedig  meggyes mákkrém került a mákos piskóták közé.
A tetején lévő felirat is adott volt. 
Vajon kitaláljátok elrejtve benne az ünnepelt korát?

5 hozzászólás

Szólj hozzá