Kelt tészta,  Sajtos

Újévi magos buktatorta

Hogy mitől újévi?   A belekerülő virslitől, illetve attól, hogy minden maradék (kolbász, sült hús stb.) beletehető a töltelékbe.
Olyan mint a pizza, minden maradék felhasználásra jó, egy kicsit változatosabb köntösben tálalva. Nálam most konkrétan a munkahelyemre készült búcsúsütinek………..illetve keltnek :)A kelt tészták iránti rajongásomat még Drága Nagyim ültette el bennem, aki isteni buktával kényeztetett sokat engem.


Újévi magos buktatorta

Hozzávalók:
Kelt tészta receptje ITT olvasható

Töltelék: 
1 pár virsli, 10-15 dkg füstölt cserkész kolbász, 1 tubus sajtkrém, mustár, ketcup, só, bors

A kolbász zsírján kisütjük a kolbit és a virslit, amit előzőleg vékonyra karikáztunk. Ha megvan belenyomjuk a sajtkrémet és ízesítjük mustárral, ketcuppal, sóval, borssal (vagy amivel szeretjük).

Miután megkelt a tésztánk, kinyújtjuk  és megtöltjük az elkészült virslis töltelékkel (ha szaftosabban szeretjük, vagy túl sűrű lett az alap akkor még nyomjunk alulra ketcupot nyugodtan).

A megtöltött kis batyukat egy 26 cm tortaformába helyezzük (ezt előzőleg vajjal bőven kikenjük) úgy, hogy az összenyomott részek alulra kerüljenek, felülre a formásabbik oldala, majd megkenjük olvasztott vajjal (nekem kb. 10 dkg vett fel az egész), megszórjuk magokkal (napraforgó, szezám, tök).

Még fél órán át meleg helyen kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük. Ha a teteje nagyon pirulna fedjük le alufóliával.



Szólj hozzá