Csokis,  Kókusz,  Muffin

Csokis muffin kókuszkrémmel töltve

Az úgy esett, hogy a télapó hozott nekem egy kis ügyes szerkentyűt ami arra szolgál, hogy a megsült muffin közepéből kiemeljünk egy kis mélyedést amit majd aztán szépen megtöltünk.
Tehát ezek a búcsú-muffinok ebből a célzatból lettek ilyenek mint amilyenek. A csoki és a kókusz örök kedvenc, bármikor-bármennyit kategória.
Mostanában nagyon sok helyen lehet kapni kókuszos pudingport, amely csak úgy magában (mint puding) nekem óriási csalódás……..pedig erősen feljavítottam ám. Ezért aztán a felhalmozott pudingpor egyikét használtam fel a krémhez, hátha így jobb lesz alapon.
-Epres túrótorta-sütés nélkül Hozzávalók: 1/2 kg túró, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 15 dkg margarin, 1/2 l tej, 1 cs. zselatin, 50 dkg eper (vagy más gyümölcs) , 1 cs. tortazselé, 1 cs. babapiskóta (vagy egy karika piskótalap) Elkészítése: 1/ A túrót, a tojások sárgájával, a cukorral és a margarinnal összeturmixoljuk, vagy botmixerrel egyneművé dolgozzuk. 2/ A 1/2 l tejben elkeverjük a zselatint, amit mikróban felmelegítünk (nem forraljuk), kissé visszahűtjük és a túrós masszához adjuk, összekeverjük. Egy folyós állagú masszát fogunk kapni, de nem ijedjünk meg szépen összedermed másnapra. 3/ Egy 23 cm kapcsos tortaformának az alját kirakjuk szorosan babapiskótával (bár én most sütöttem alá egy karika piskótát) erre öntjük a túrós massza felét, epret teszünk rá egy laza rétegben, majd a túrós másik felét is ráöntjük, és mehet a hűtőbe dermedni. 4/ Egy éjszakát (de minimum 5-6 órát) hagyjuk dermedni, majd kirakjuk a tetejét szorosan eperrel, amire 1 tasak tortazselét öntünk a zacskón leírtak szerint

A csokis muffinhoz a már  jól bevált receptemet használtam fel ismét (dupla adagban rögtön, 24 db lett belőle).

A kókuszkrémet sem bonyolítottam túl 🙂

Hozzávalók: 
1 cs. kókusz ízű főzős pudingpor, 3 dl tej, 3 ek. cukor, 2 dl tejszín, 5 dkg kókuszreszelék

A tejből 2 dl feltettem forrni, a pudingot a cukorral és a maradék 1 dl tejjel simára kevertem. Sűrűre főztem, majd még melegen hozzáadtam a kókuszreszeléket is. Amikor kihűlt,  a keményre felvert tejszínnel lazítottam. Ha nem lenne elég kemény a krém még kókuszreszelékkel szabályozhatjuk az állagát.

A muffinok közepét kikanyarítottam ennek az ügyes szerkentyűnek a segítségével, majd habzsákból krémet nyomtam a helyére amit kicsit magasabbra hoztam, hogy guszta kis tornyocskák legyenek, majd megszórtam kókuszreszelékkel.

4 hozzászólás

Szólj hozzá