Citromos,  Gyors,  Muffin

Ánizsos zabpehely muffin-lemon curddel töltve

Eddig bírtam……….ma már be kellett üzemelnem az új sütőt, amitől féltem azért. Otthon villanysütőm van, itt pedig egy régebbi típusú gázos sütő várt.
Kisfiam mára pizzát kért….és ugye tudjuk, ha egyszer a sütő meleg valami sütike is kell 🙂
Ma reggel úgy ébredtem (éjjel megvilágosodtam), hogy a régi zabos muffint leporolom, kissé feljavítom és azt sütöm meg debütálásként. Nagyon nem bántam meg.
Itt Angliában a boltban is kapható lemon curd (vicces áron), valahogy egy üvegecskével bevándorolt a bevásárlókocsiba nekünk is belőle.
Na lássuk a medvét……….akarom mondani a töltött muffint.

=C3=81nizsos zabpehely muffin-lemon curddel töltve

Hozzávalók: 1 csésze=3D200 ml
2 1/2 csésze búzaliszt, 1 cs.  sütőpor, 1 csésze  porcukor, 3 ek. méz, 2 tojás, 1/2 csésze étolaj, 1 csésze tej, 1 csésze apró szemű zabpehely + a szóráshoz 1-2 ek., 1 -1 kk. kínai ötfűszer és ánizs, 1 ek. lemon curd



Elkészítése:
Az alapanyagokat kimérjük, összeforgatjuk a zabpehely kivételével. Keverőgép segítségével szép egynemű masszát kapunk, a legvégén hozzákeverjük a zabpelyhet is, ekkor már ne használjuk a keverőgépet. Itt adjunk hozzá 1 ek. lemon curdöt is (elhagyható).

18-20 db muffinsütőbe papírkapszlikba adagoljuk, majd mindegyiket megszórjuk zabpehellyel.


180 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. A formában pihentetjük kb. 10 percig majd kivesszük őket, és teljesen kihűtjük. Ha kihűltek kivesszük a belsejét egy ILYEN  szerkentyűvel és a mélyedésbe lemon curd kerül (lekvárral is nagyon finom ám). 

2 hozzászólás

Szólj hozzá