Citromos,  Fondantos torták,  Túrós

Tavaszváró virágos torta

Nem tudom mikor van könnyebb dolgom. Ha meg van kötve a kezem és adott egy torta amiről “másolatot” kell készíteni, vagy épp ellenkezőleg amikor teljesen szabad kezet kapok.

De azért ha lehet választani akkor az utóbbi mellett voksolnék. Ez a torta is egy ilyen darab volt. Az ünnepeltről annyi információt kaptam, hogy 80. születésnapját ünnepli a hölgy.

És mivel tavasz van, vágyunk a színekre a virágokra, gondoltam nem nyúlok nagyon mellé, ha a tortát is ennek jegyében dekorálom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A torta citromos túrókrémmel volt töltve, amely így készül:

12 szeletes tortához (22 cm tortaforma)

Hozzávalók: 1/2 kg túró, 3 citrom, 4-5 ek. porcukor, 1 cs. étkezési zselatin, 1/2 l tejszín

A túrót a porcukorral együtt villával áttöröm és belereszelem a 3 citrom háját. 2 citrom levét kifacsarom és ebben felmelegítem mikróban (kb. fél perc) a zselatint, vigyázva ki nem fusson. Majd kiveszem a mikróból és addig keverem amíg kissé visszahűl és szép sima lesz. Hozzáadom a túróhoz.

Felverem keményre a tejszínt (ha állati akkor kell hozzá porcukor is), és a túróhoz adaglom, közben folyamatosan simára keverve. Ha nem elég intenzív a citrom íze akkor szoktam a megmaradt 3. citromból beledarabolni (vigyázzunk, hogy mag és hártya ne kerüljön bele).

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

 

 

Szólj hozzá