Emeletes torták,  Figurás torták,  Fondantos torták

Ballagási torta v2.0


Nagylányom elballagott az általános iskolából, neki késíztetem ezt a pici tortát.
Mivel 28-an voltunk (” kicsi” a családunk) a ballagási vacsorán, nem volt kérdés, hogy emeletes tortában kell gondolkodnom.
A lila most a lányom kedvenc színe, így ez igy adott volt, de igyekeztem azért egy kellemes, nem túl vad lila színt kutyulni.
Az is az Ő kérése volt, hogy lentről felfelé egyre világosabb lila legyen az alapszín, a figurák pedig már az én szüleményeim.

Az előző ballagási tortával egy időben készült ez is, így előző éjjel nekiálltam legyártani a dupla adag ceruzát, füzetet, tarisznyát, batyut. A meleg nem áll barátságban a fondanttal, ez egyre jobban érződik, pedig ekkor nem is volt még 35 fok a lakásban. Mi lesz majd akkor?

A mackó a tetején a véletlen műve. Ugyanis terveimben az szerepelt, hogy a lányomat “öntöm” figurába, de a meleg, az idő hiánya stb. ellenem dolgozott. Így jött a hirtelen “B” verzió, akkor legyen rajta egy macika aki egy csokrot tart a mancsában. Nos, a mackó úrfi is kissé dagi lett, hiába nyomtam őt össze széltében újra-és újra, a meleg győzött ismét.

Na ha csak ennyi hibája lenne a tortának, még ki is lennék békülve vele. De a két felső emelet burkolása sehogyan sem akart az igazi lenni, a középsőt 3x, a legfelsőt talán 2x burkoltam újra.
Kicsit sem voltam ám ideges:(
Az emeletek kakaós-és fahéjas piskótából készültek, emeltenként 4-4 lapból váltakozva.
Belülre a következő krémek kerültek:
legalul: joghurtos-tejszínes epres krém epervelővel, közepén egy rétegben fehércsokis ganache
középen és felül: főzött csokikrém és egy rétegben fehércsokis ganache
Ritka alkalom amikor egy tortámat meg tudom mutatni belülről is. Mivel ez most saját használatra készült, így nem felejtettem el egy szeletről is fotót készíteni.
Íme a szelet mely, joghurtos-tejszínes epres krém epervelővel, közepén egy rétegben fehércsokis ganache ízesítést kapott.
Isteni fincsi volt.

6 hozzászólás

Szólj hozzá