Gyors,  Túrós

Emeletes élvezet

emeletes elvezet

Ez a recept Alíz konyhájából való, igazából süteményre van kitalálva, de én elkészítettem torta formában is barátnőm születésnapjára.

Mivel épp akkor több tortát is kellett készítenem, ezért ezt a bevált és igazán egyszerű, ugyanakkor nagyon-nagyon finom süteményt ültettem át tortára. Sajnos a nagy rohanásban még egy rendes fotó sem készült róla=E2=80=A6=E2=80=A6=E2=80=A6de mivel imádjuk, nem ez volt az utolsó eset, hogy elkészítettem, tehát fotó még pótolható.

Hozzávalók:

1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej

2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1cs. vaníliás cukor

3. réteg
2cs. Aranka (főzés nélküli) vaníliás krémpor
5 dl tej
1cs. vaníliás cukor

4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor

Tetejére kb. 5 dkg reszelt csokoládé

Elkészítése:

A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel. Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.

Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb piteformába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelő rúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem. Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem.

A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.

Szólj hozzá