Kókusz,  Krémes torták

Kókuszkrémes kávétorta

apa36_szulinapi torta 004

Így, egy év távlatából már látom én is, hogy nem ez lett éltem legszebb tortája de, hogy az egyik legfinomabb az egészen biztos.

Már rengetegen elkérték tőlem ennek a receptjét, és eddig még mindenhol nagy sikert aratott, ezért is merem közkinccsé tenni.

Mikor tavaly keresgéltem a férjem számára tortát, nagyon megörültem ennek, mert két dolgot nagyon imád: a kávét és a kókuszt.

Ebben mindkettő van, mondhatom nagyon harmonizálnak így együtt.

Ha gyerekek is esznek belőle, akkor a tésztába való kávé mennyiségét felezni szoktam.

Hozzávalók

Tészta:

6 tojás
24 dkg kristálycukor
6 evőkanál erős feketekávé
18 dkg liszt
1 evőkanál őrölt feketekávé
késhegynyi szódabikarbóna

Krém:

1, 5 csomag vanília ízű pudingpor
7 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg kókuszreszelék
25 dkg Ráma margarin
15-20 dkg porcukor

Díszítéshez: kókuszreszelék

Elkészítés

1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig kavarjuk, a kávét kanalanként hozzáadjuk, majd az őrölt kávéval és a szódabikarbónával kevert liszttel elkeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. 
2. Egy kikent, lisztezett tortaformába simítjuk, előmelegített sütőben, közepes lángon, 180=C2=B0C =E2=80=93 on, kb. 35 perc alatt kisütjük, és kihűtjük.
3. A krémhez a pudingport kb. 2 deci tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd a többi felforralt tejhez öntve, sűrű krémmé főzzük.
4. A tűzről levéve a kókuszreszeléket is hozzáadjuk, teljesen kihűtjük, majd robotgéppel, vagy habverővel krémesre verjük. 5. A margarint habosra keverjük, majd a porcukorral jól kidolgozzuk, s lassanként hozzáadjuk a krémet. 6. A tortát 3 lapra szeljük, a krémmel megtöltjük. Az oldalára és a tetejére is jusson belőle, s megszórjuk kókuszreszelékkel.

Szólj hozzá