Gyors,  Kókusz,  Sütés nélkül

Raffaello gombóc a Blogkóstolóra

Játszani jóóóóó, még felnőttként is annyira izgalmas, hogy ebben a játékban kit kap maga mellé az ember lánya, ott kutakodni, aztán egy hirtelen ötlettől vezérleve mégis egy teljesen mást elkészíteni.
Velem legalábbis ez történt.
Igen, megint blogot kóstoltam, most SüniSüti a házigazda, aki mellém a Konyhalál blogot azaz Lindát sorsolta.
Kinéztem, kinyomattam a kinézett receptet, aztán irány a kamra, van itthon minden stimmel. Ma időm is van rá, remek. Aztán elmegy az ember bevásárolni (no nem csak sütiken élünk ám), és ki kell próbálni az itteni lengyel túrót, mivel igazi göbös magyar túró itt nem kapható. Na akkor keressünk csak valami túrósat, mert ki kell azt a túrót iziben próbálni.
És szembejön Ő, az ember rögtön megsemmisül, mert amiben túró és kókusz van, no és az egész 15 perc alatt készen van……….ne is mondjam tovább, igaz?


Raffaello gombóc
kb. 25 db

Hozzávalók:
25 dkg zsíros túró, 20 dkg porcukor (én csak 15 dkg tettem bele), 1 cs bourbon vaniliás cukor, 15 dkg kókuszreszelék (nekem csak kb. 12 dkg vett fel)  + a hempergetéshez

Elkészítése:
A túrót a cukrokkal keverjük ki, villával törjük össze, várjuk meg amig a cukor levet ereszt (5-10 perc).
Adjuk hozzá a kókuszreszeléket (nekem nem vett fel 15 dkg-ot, a túró függvénye), majd kis gombócokat gyúrunk és kókuszreszelékben megforgatjuk.
Én a közepébe  még rejtettem negyed aszalt szilvát és sárgabarackot is felváltva. De ha lett volna itthon egész mandulám,…no azzal lett volna az igazi a filing.

Tapasztalat:  xilittel nem helyettesíthető a porcukor, mert nem enged levet és akkor száraz lesz az egész

Szólj hozzá