Tejszines torták

Oroszkrém torta

Nagyon sokak által méltán kedvelt tejszínes torta. 

Egyszerű elkészíteni, kezdő háziasszonyok is bátran vágjanak bele, a sikert  garantált! 

 

Hozzávalók

Piskóta:
6 tojás+ 2 ek.víz ,8 evőkanál cukor,8 evőkanál finomliszt, =C2=BD cs. sütőpor.

Krém:
1 liter habtejszín (vagy 1 l Hulala növényi tejszín- én ezt használom), 2 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor, 25-30 dkg apróra vágott, lecsöpögtetett befőtt gyümölcs (őszibarack, magozott meggy, ananász), 5 dkg előre beáztatott mazsola.

Elkészítés:
1. A piskótát,az alapok oldalon található vizes piskóta készítésénél leírtak szerint megsütjük.

2. A hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)

3. A krémet 2:1 arányban szétosztjuk. A nagyobbik felébe laza mozdulatokkal egy kanállal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket.

4. A megsült piskótát kihűtjük, kettévágjuk (bár én külön-külön sütöm). A kevésbé szépre sikerült lapot megkenjük a gyümölcsdarabos krémmel, és beborítjuk a másik piskótalappal, amit óvatosan lenyomkodunk.

5. A tortát kívülről a megmaradt (gyümölcsdarabok nélküli) krémmel vonjuk be.

Díszíthetjük a tortát a krémbe kevert gyümölcsökkel megegyező gyümölcsdarabkákkal vagy gyümölcsszeletekkel, vagy mint a képen látható egyszerű habrózsákkal, az oldalát pedig bevonhatjuk mandulaforgáccsal.

Szólj hozzá