Tejszines torták,  Túrós

Smarties torta

Érdekes kérést kaptam az egyik kedves ismerősömtől. A nagylánya születésnapjára olyan tortát kért aminek a közepéből Smarties cukorkák esnek ki mikor felvágják. Én még nem készítettem, sőt nem is ettem ilyet, így izgalmasnak ígérkezett a feladat.

Több fejtörést okozott, hogy milyen krém is passzol az édes cukorka mellé. Aztán kitaláltuk, hogy kapjon egy könnyed vaníliás-túrós krémet, ami nem annyira fajsúlyos és passzolni fog a cukorkákhoz is.

Aztán elérkezett a tortakészítés időpontja, és mint ahogy az lenni szokott “Ember tervez, Isten végez” az eredetileg burkoltra tervezett torta gyors B verziós megoldása következett.

Ugyanis én úgy terveztem, hogy csak a középső lap piskóta közepén vágom és és teszek helyére cukorkákat, de aztán mikor készítettem ez a megoldás nem látszott az igazinak. Ezért kivágtam még az alsó lapot is (így már két lyukas közepű piskótám volt) így ebbe  lyukba tettem a cukrokat.

Majd mikor a felső piskóta is a helyére került láttam, hogy ez statikailag nem fogja elbírni a burkolást. Ezért inkább  könnyed habos díszítés mellett döntöttem.

DE azért annak megadtam a módját 🙂

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11267711_10204557408518041_1703115783_n

Kértem egy fotót a felvágott tortáról is, hogy lássátok hogyan is néz ki belülről.

Tapasztalat: elegendő a két alsó piskótából egy közepes méretű pogácsa szaggatónyit kivágni (az enyém sokkal nagyobb volt) mert nagyon édes lesz a végeredmény a rengeteg cukorkától.

Nekem összesen 11 cső cukorka ment bele és rá 🙂

 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

 

 

 

Szólj hozzá