Barackos,  Gyors,  Sütés nélkül

Mini kekszes baracktorta

Van olyan, hogy valami nem sikerül. Bizony még nekem is előfordul olykor . Ekkor jön a B terv és átalakul egy sokkal finomabbá az eredeti darab.

Én most  a csokis kekszekkel jártam így. Már vagy ezerszer sütöttem ilyen kekszet különböző ízben, most valamiért nem lett az igazi.

Ekkor fogtam ledaráltam, szétnéztem mi van otthon és ekkor születtek meg ezek kis minitortácskák. Igen, most ez a legújabb heppem 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mini kekszes baracktorta

(8 db minitortához)

Kekszes alap: 25 dkg édes csokoládés keksz darálva (vagy ha nem csokis, akkor még adjunk hozzá kakaóport), 13 dkg vaj, tej amennyit felvesz

A kekszet késes darálóval ledarálom hozzáadom a puha vajat és szépen kézzel összedolgozom. Ha nem lenne elég puha akkor adhatunk hozzá kevéske tejet, inkább több ütemben, minthogy sok legyen.

8 db 8 cm-es  tortagyűrű aljába nyomkodjuk a kekszes alapot, félretesszük. Ha nincs tortagyűrűnk akkor természetesen egy 12 szeletes tortakarika is megteszi.

Joghurtos réteg: 1 nagy pohár barack ízű joghurt, 3 dl tejszín+ 3 ek. porcukor, 12 gr. zselatin, őszibarack(befőtt)

A joghurtot tálba teszem. A zselatint 1 dl vízben simára keverem, mikróban kb. 1/2 perc alatt felmelegítem, majd folytonos keveréssel simára keverem és a joghurthoz adom. Hűtőbe teszem. Addig keményre felverem a tejszínt a porcukorral. A joghurtos alapba teszem a felvert tejszínt, alaposan összedolgozom őket, majd apróra vágott őszibarackot adok hozzá. Ha befőtt csepegtessük le a levétől. Ízlés kérdése ki mennyit ad hozzá, nyilván ha nem sajnáljuk belőle akkor fog igazán finom lenni a végeredmény.

A kekszes alapra szépen szétosztom 8 felé a joghurtos krémet, hűtőben egy éjszakán át dermesztem. (Folpackkal érdemes letakarni)

Másnap gyümölccsel díszítve tálalom és besöpröm az elismerő szavakat 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá