Csokis,  Epres,  Figurás torták,  Fondantos torták

30 és Egyiptom

Amit ma szeretnék megmutatni nektek, egy igazi monstrum volt. Kíváncsiságból lemértem 4,8 kg volt az apróság 🙂

No, de mint minden tortának ennek is megvan a maga sztorija.
Az első ötlet szerint egy convers cipő lett volna, aztán lett a 30 szám, majd ebből az egyiptomi téma 🙂 Nagyon örültem neki mivel ilyen témájú torta még nem készült nálam, sőt a neten sem találtam túl sokat belőle.

Kaptam pár képet is arról, hogy mik legyenek rajta………..nyilván lehetett volna még fokozni a dolgokat pár jellemző figurával, de ennyi fért rá az én ízlésem szerint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Felismerhetőek a jelképek? Ha nem súgok:  a hármason a mindent látó szem azaz Ré , valamint a scarabeus bogár láthatóak, a nullán egy piramis, illetve a hurkos kereszt. A torta felületét a legvégén finomra darált háztartási keksszel szórtam meg, imitálva a sivatagi homokot.

Próbáltam minden részletet fotózni.

Az ízeket tekintve a hármas joghurtos eperkrémmel, a nulla pedig dobos krémmel van töltve.

A dobos krém recepthez Dina barátnőmhöz fordultam segítségért………isteni a krém, köszi Dina!

Dobos krém:

(nagy adag)

6 egész tojás
25  dkg cukor
20 dkg étcsokoládé
50 dkg vaj (nem margarin!)

A tojásokat a cukorral  gőz fölött jó habosra verjük. Majd levéve a gőzről hűlésig folytatjuk a verését, ezután a habba csorgatjuk az olvasztott csokoládét, ami ne legyen túl forró. Ha  már langyosra hűlt az egész, akkor jöhet a felhabosított, finom lágy vaj. Hűtőbe tesszük pár órára. és tölthetjük is a tortába.

 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá