Csokis,  Gyors,  Keksz,  Sütés nélkül

Két lovat….akarom mondani desszertet egy csapásra

Igen, megint mindenről én tehetek. Minek is vettem meg a boltban a méreg drágán kínált legújabb pudingcsodát a gyerekeknek?
Ezután minden nap azt hallottam, hogy
 – Anya, mikor hozol megint nekünk olyan bocis pudingot?

Nem a boltba mentem érte, inkább a konyhába. És ha már ott voltam, elkészült ez a retró albert kekszes-pudingos gyors desszert is……csakis a “nem dobunk ki semmit jegyében” :)Akár a gyerekeket is bevonhatjuk ebbe a rettenetesen bonyolult desszert elkészítésébe. Az enyémet a nagylányom kreálta……….hopp, lebukás:)

Boci puding

Hozzávalók:
1 cs. vaniliás pudingpor, 1 cs. étcsokoládés pudingpor, 2 x 3 ek. nádcukor, 1 l tej

A két csomag pudingot külön-külön elkészítjük a tasakon leírtak szerint. Amikor már félig kihűlt egy pohárkába tesszük váltakozva, hogy felvegye a boci jelleget.
Lehet vaniliás alapon étcsokoládé pöttyökkel díszíteni vagy épp fordítva, ízlés kérdése. Kihűtjük és már ehetik is a gyerkőcök.

 
Albert kekszes rolád
 
Hozzávalók: 
1 cs. albert keksz, vaniliás puding, étcsokoládés puding elkészítve
A kekszeket kenjük meg a kész-kihűlt pudingokkal váltakozva. a legegyszerűbben ezt úgy oldhatjuk meg, hogy a kekszeket lefektetjük arra teszünk 1 ek. pudingot, majd ráteszünk egy kekszet. 5 darabonként pici tornyokat készítünk, majd a végén ragasztjuk össze őket roláddá.  Az egész roládot egy alufóliába csomagoljuk és 5-6 órára (leginkább egy éjszakára) hagyjuk a kekszet megpuhulni.
Ha marad pudingunk akár kivülről is átkenhetjük- nálunk most nem maradt annak már puding, mert bociként végezte.  Szeleteléskor ferdén vágjuk fel, hogy ilyen réteges legyen az egész.

6 hozzászólás

Szólj hozzá