Tejszines torták

A hatvani Teakwon-Do Klub 30. születésnapjára

Nagyon megtisztelő feladatot kaptam nemrégiben.  Én készíthettem városom Taekwon-do klubjának 30. születésnapi tortáját. 
Amikor egy ekkora feladattal találnak meg mindig elbizonytalanodom, hogy alkalmas vagyok-e én egyáltalán egy ilyet torta elkészítésére………de aztán amikor már benne vagyok azért elönt a nyugalom, hiszen ez is “csak egy torta” még ha kicsit nagyobb is, még ha kicsit komolyabb alkalomra készül is.
Nagy feladat volt, főleg úgy, hogy hétfő estére (tehát munkanap) kellett a torta, ami ráadásul tejszínes borítást kapott, tehát aznap kellett a tejszínnel díszítenem.
A figurát és a klub logóját már előző nap elkészítettem, hogy jól kiszáradhasson.

A torta maga 50 szeletes volt (szerintem még több is). Az alsó rész gáztepsiben sült kakaós és sima piskóta között narancsos csokikrém. A “30” pedig kakaós piskóta (12-12 szeletes piskótákból kiszabva ) amit vanília krémmel töltöttem,  megbolondítva kandírozott citrommal és csokidarabokkal. Mondhatnám, hogy velencei álom krém lett (a fagyi után szabadon).

Az alsó tortát szándékosan kisebbre késíztettem, hogy a felső 30 szám legyen hangsúlyosabb (az alsó a szeletszám miatt kellett igazából). Az alját mandulalapokkal paníroztam ( mint azt nemrégiben megtudtam, így hívják ezt az eljárást, köszi Dina). A figura lábához pörkölt mogyorót is szórtam, hogy kicsit palástoljam, hogy őkelme lába elsüllyedt a tejszínben:)

Jó nagy meló volt, de megérte mert ezt az elismerést kaptam tőlük érte:
” A meglepődés után az íze okozott döbbenetet. Monumentális torta volt, fantasztikus ízzel………..”

Ezekért az elismerő szavakért érdemes annyi időt és energiát erre a édes hobbira áldozni.

3 hozzászólás

Szólj hozzá