Kókusz,  Tejszines torták

Bounty torta

Csak úgy házi használatra összedobtam egy kis bounty tortát. Apropót az adta, hogy épp egyszerre tartottuk július végén Márti barátnőm és az én névnapomat. 🙂

 

Sokszor készítettem már kókuszkrémet, többféle receptúra szerint, de az egyik sem volt az igazi valamiért. Hol tömény volt, hol az alapanyagár volt az égben, szóval keresgéltem, kísérletezgettem vele sokáig. És most megszületett az én kedvenc kókuszkrémem. Elmesélem mi került bele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bounty torta

12 szeletes (22 cm) tortához elegendő kívülre-belülre

Piskóta: 3 lap fehér piskótakarika (én igy készítem)

Megsütjük a fehér piskótát rácson kihűtjük, majd tortafűrésszel 3 egyforma lapra vágjuk.

Krém: 4 dl kókusztej (egy doboznyi), 2 dl tej, 12 dkg cukor, 3 ek. étkezési keményítő, 15 dkg kókuszreszelék , 6 dl  állati tejszín+ 6 ek. porcukor

Dekor: 5 dkg étcsokoládé

A krémhez a tejet és a kókusztejet,  valamint a 12 dkg cukrot felforraljuk. Ha forr akkor 3 ek. étkezési keményítővel – amit előzőleg egy pici tejjel simára keverünk – besűrítjük. Azonnal, még a forró krémhez adjuk a 15 dkg kókuszreszeléket. Kihűtjük.

6 dl alaposan előhűtött állati tejszínt 6 ek. porcukorral keményre verünk fel. A kihűlt kókuszkrémhez adagoljuk és szép egyneműre dolgozzuk őket. Tölthetjük is a tortába illetve kívülről is áthúzzuk vele.

Olvasztott csokoládéval ( 5 dkg ) dekoráljuk. Pár órán át hűtőben dermesztjük.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tipp: a torta betöltése mindig fordított sorrendben történik. Azaz a kisült piskóta felső egyenetlen része lesz a kész torta legalsó lapja, és a legsimább alsó lap lesz a kész tortánk felső piskótája.

Ha tejszínt veszünk (igazi állati tejszínről beszélek, nem cukrászhabról) akkor a minél magasabb zsírtartalmút keressük, azt tudjuk majd jó keményre felverni.

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA