Banános,  Krémes torták

Vakondtúrás torta

vakondturas torta_2010 001

 

Piskóta: 5 tojás , 80 g (4 ek) kristálycukor, 1 dl étolaj, 100 g (5 ek) finomliszt, 40 g

(2 ek) holland kakaópor, 1 cs sütőpor

Töltelék: 2 cs habfixáló ,2 ek porcukor ,0,5 l Hulala tejszín , 80 g csokilencse vagy kakaós tortadara, 3 db banán , citromlé

Elkészítés:
1. Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
2. Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral és a sütőporral majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a tortaformába öntöm.
3. Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) majd teljesen  kihűtöm.
4. Miután kihűlt félbevágom és a tészta közepén mélyedést képezek. A megmaradt tésztát durvára(!) morzsolom és félreteszem.
5. Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral kemény habbá verem. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatom a csokilencsét vagy a tortadarát.
6. A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom.
7. A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
8. Letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.

Szólj hozzá