Banános,  Csokis,  Cupcake,  Diabetikus,  Egészséges,  Gyors,  Muffin

Csokicseppes zabos cupcake-kakaós banános habbal

Ma egy olyan cupcake-t hozok amit pillanatok alatt összedobhatsz ha hirtelen vendég jön, vagy csak ha rád tör az édesség utáni vágy (mint rám:) )

Csupán fél óra és asztalon is van a süti, a siker garantált! Ha a habbal nincs kedved vesződni nyugodtan kiválthatod felvert tejszínnel, bármilyen ízű lekvárral vagy öntettel. Kéretik megfigyelni az új szépséges vintage stílusú papírjaimat is! 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Csokicseppes zabos cupcake-kakaós banános habbal

Hozzávalók: 1 csésze=200 ml


2 1/2 csésze búzaliszt, 1 cs.  sütőpor, 1 csésze  porcukor (vagy fél csésze por-édesítőszer), 3 ek. méz, 2 tojás, 1/2 csésze étolaj, 1 csésze tej, 1 csésze apró szemű zabpehely , 1 nagy maréknyi csokilencse, 1 -1 tk. fahéj és almás sütemény fűszer (de jó bármilyen karakteres ízű keverék  pl. kínai ötfűszer, ánizs, mézeskalács fűszer is)


Elkészítése:
Az alapanyagokat kimérjük, összeforgatjuk a zabpehely kivételével. Keverőgép segítségével szép egynemű masszát kapunk, a legvégén hozzákeverjük a zabpelyhet is, ekkor már ne használjuk a keverőgépet.

18-20 db muffinsütő papírkapszlikba adagoljuk, figyelve, hogy a kapszlikat 3/4 részig töltse csak ki.


180 fokon előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A formában pihentetjük kb. 10 percig majd kivesszük őket, és teljesen kihűtjük. Addig épp elkészül a hab a tetejére is.

Kakaós banános hab:

2 dl tejszín, 1 ek. por-édesítőszer, 1 ek. holland kakaópor, 1 érett banán

A tejszínt az édesítőszerrel felverem, közben hozzáadom a holland(!) kakaóport is, majd a végén a villával előzőleg összetört banánt, és az egészet jó keményre felverem.

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá