Emeletes torták,  Fondantos torták

Retró türkizben

Imádom, amikor pár kapott információból dolgozva a fejéhez kap a megrendelő mikor meglátja a végeredményt………..és eláll a szava.
Nos, ezzel a tortával ismét megélhettem ezt, hiszen kedves visszatérő -Juci-süti függővé vált:) – ismerősömmel ez történt amikor meglátta ezt a három emeletes szépséget.
Na,de ne vágjunk az események elébe.
Ugyanis a következő történt: Fecó barátom elküldött nekem legalább 8-10 gyönyörű -de teljesen különböző stílusú torta fotóját e-mailben.
Feleségét szerette volna szülinapjára meglepni valami tortacsodával, de mondanom sem kellett nem tudott választani melyik is legyen a nyerő. Majd leszűkítettük két tortára a halmazt, ennek a kettőnek az ötvözetéből született meg Ő.
Az egyikről a színeket, a másikról a retró stílust átvéve született meg ennek a tortának az ötlete a fejemben. Mint megtudtam épp ez a türkiz kék szín ( amit a fotó ismét nem ad vissza igazán) a kedvence mostanság a feleségnek- hurrá telitalálat!
A kivitelezés minden egyes percét élveztem, nagyon egymásra voltunk hangolódva őkelmével aznap. A tetején lévő “nyalókák” már teljesen saját elképzelés alapján kerültek rá koronaként.
A torta -igaz 3 emeletes- nem volt túl nagy, mivel nem túl sok főre kellett.
Sütöttem egy jó nagy tepsi piskótát, amit szétszabtam a három emeletnek.
Belül tr=C3=BCffel krémmel van töltve -na ez az egy pontos információt kaptam hozzá-, a középső emelet pedig kapott még egy-egy réteg marcipánt is a krém alá.
A trüffel krém receptjét Mummytól, és Vilitől vettem:

Trüffel krém
900ml tejszín (lehet fele állati, fele növényi, vagy csak növényi)
650gr étcsokoládé
90-100gr cukor (ha édesített növényi tejszínt használunk elhagyható)
Az étcsokoládét vízgőzön felolvasztjuk. A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd a csokoládéval simára keverjük. Az elkészült híg krémet 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnapra a krém besűrűsödik. Habverő géppel a legalacsonyabb fordulatszámon kezdjük el keverni, majd ha kezd fodrozódni, emeljünk a fordulatszámon. Vigyázzunk, mert ha túl sokáig keverjük, ki fog csapódni. Annyira keverjük ki, hogy éppen csak tartása legyen.

5 hozzászólás

Szólj hozzá