2014. február 11.

Felvették a két kisebbet az egyik közeli primary scoolba….a héten megyünk be megbeszélni, hogy mikor kezdhetnek. Már épp ideje, mert már a 3. hetet nyomjuk itthon bezárva. A tél itt abban nyilvánul megy, hogy szinte minden nap esik az eső, fúj a szép és kb. 5-8 fok van…bár tegnap reggel fagyott is. Én megy vagyok fagyva (lásd. téli kabát, sapka-sál, kesztyű rajtam) némely helybéli (főleg a fiatalok) egy szál kardigánban, vagy épp térdnadrágban és rövidújjuban flangálnak….brrrr.

A nagynak még mindig nincs iskola. 8 iskolába küldtünk emailben jelentkezést, eddig nem sok sikerrel. Ha ez sem járható akkor bemegyünk, megpróbáljuk a személyes kontaktot is.Mindenhol az a válasz, hogy év közben nincs felvétel 🙁

A napjaink azzal telnek, hogy reggeli után tanulunk, én a kicsikkel………haladunk az otthoni tankönyvek szerint a tananyaggal,.Virágnak a barátnője küldi a füzeteket emailben,Ő abból tanul napi szinten. Aztán csinálok valami kaját ( az alapanyagok beszerzése sem zökkenőmentes itt még), ebéd után séta-játszótér-görkori attól függ mihez van kedvünk. Délután angol tanulás a kicsikkel. Erre a yuetube-n található oktató játékokat, illetve egy angol szókártyákat tartalmazó társas játékot használunk.

Megvan az NI (tb szám) időpontja is, majd hó végén kell oda elmennünk. Ha ez megvan tudunk munkát is vállalni végre. Ez ügyben nem ringatom magamat hiú reményekben. Hiányos az angol tudásom no. De rajta vagyok a témán.

Lassan lesz rendes internetünk is, egyenlőre mobilnettel vagyunk,ami nem a legjobb sajna, főleg az esti órákban.

Jaj és képzeljétek…megjött az első süti megrendelésem is….Valentin napi puncs mignon formájában. Izgulok.

Ja és van búzadarám is……….a rizspudingoknál volt a tacskóban 🙂

Szólj hozzá