Gyors,  Túrós

Vargabéles habsipkával, custard krémmel tálalva

=C3=93, de nagyon régen volt, hogy utoljára készítettem.
Most nagyon megkívántam valami túrósat (mikor nem?)…volt itthon minden hozzá. Nem is vacakoltam, gyorsan elkészítettem., a végére valahogy ez is tortaformát öltött. Nem is értem 🙂
Itt Angliában kapható készen custard krém (angol recept ITT található ) naná, hogy vennem kellett belőle. A vargabéleshez rendkívül passzol. Ízében és állagában a mi vanília sodónkhoz hasonlítanám, csak krémesebb-selymesebb a tejszín és tojás miatt.
Igen tudom az eredeti recept szerint réteslapok közé van halmozva a túrós-tésztás réteg, de én most szándékosan nem úgy késztettem, mert ki akartam emelni a krémes belsőt a tojáshabbal.
Szerintem sikerült, juj de fincsi volt.


Vargabéles habsipkával, custard krémmel tálalva

Hozzávalók: 
125 gr. cérnametélt kifőzve, 300 gr. túró, 50 gr. cukor, 1 bourbon vaniliás cukor, 50 ml. tejföl, 25 gr. vaj, 2 tojás sárgája,  fél citrom reszelt héja, maroknyi mazsola

Elkészítése: 
A cérnametéltet kifőzzük, leszűrjük.
Kivajazunk egy 22 cm tortaformát. a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, cukrokat, citromhéjat, tejfölt, vajat és szép egyneműre dolgozzuk. Rászedjük a kihűlt tésztát és összeforgatjuk. A tortaformába öntjük, elegyengetjük, és betesszük sülni kb. 30 – 40 perc alatt szép rózsaszínűre sül.

Tojáshab: 
4 tojás fehérje, 4 ek. porcukor

Kezdjük felverni a tojásfehérjét magas fokozaton, amikor már fehéredek adjuk hozzá kanalanként a porcukrot is.

A már szép rózsaszín bélesre halmozzuk (rusztikusan), és még kb. 10 percig sütjük 160 fokon.

Vanília sodóval vagy custard krémmel tálaljuk. Langyosan a legfinomabb.

Szólj hozzá