2014. május 21.

Gyorsan telnek a napok, hetek itt is. Gyönyörű-ragyogó napsütés és meleg van, a szél sem rezdül ma.

Tegnap volt a nagylány felvételizni,ez volt a második collegiate ahova szintén jelentkezett. Felvették mind a két helyre de a közelebbi mellett döntöttük. Egyszerűen ez szimpatikusabb neki, közelebb is van, nem kell naponta 1 órát buszoznia a suliba oda-vissza, és pont ugyanazt tanulja majd itt is. Art and desing szakra jelentkezett ahova készülni kellett rajzos portfólióval. Napok óta rajzol, nagyon szépeket 🙂 Végre sínen van az itteni élete neki is.
Már csak másfél hét és utazik haza letenni a 11. év végi vizsgákat otthon, kis-érettségivel fűszerezve. Sokat tanul, készül, így bízom benne ezt az akadályt is simán veszi majd.

A középső gyerkőcömet pedig beválogatták az iskolai teniszezők közé, ma délelőtt mentek teniszversenyre (vagy edzés, nem derült ki kristály tisztán). Szóval Ő is nagyon ügyes, kijön a sport tehetsége végre.

Közben pedig szorgalmasan ismerkedünk az angol szomszédainkkal, a kisfiú (olyan 8 éves forma lehet), nagyon aranyos, kedves gyerek,  végre a két kisebb kimer menni vele játszani. Aztán kézzel-lábbal elbeszélgetünk 🙂 Itt még megy az utcai “bandázás” ami az én gyerekkoromat idézi vissza, amikor szünidőben egész nap az utcán lógtuk a gyerekekkel. Otthon ez miért nincs már meg vajon? Ha kimegy egy gyerek az utcára máris megérkezik az összes többi és megy a foci, rollerezés, futkározás.
 Az autósok pedig nagyon vigyáznak itt a gyerekekre…………no meg kiabál valamelyik hangosan: CAAAAR!!!

Szólj hozzá