2014. február 28.

Túl vagyunk az első iskolai héten a két kisebbel. Vegyesek az érzelmeim. A gyerek még reggel legörbült szájjal mennek be. Rékának -aki otthon még ovis volt- ez mélyvíz minden szempontból, nehezen is ment az első hét.

A pedagógusok nagyon segítőkészek velük is, velünk is. Volt eset, hogy Marcit megkérték írja be a google fordító programjába mit is szeretne és így megértették ők. De volt épp fordítva is, hogy ők szerettek volna velünk közölni valamit amit egy táblagép fordítójába beírva kihoztak és megmutattak nekünk.

Egészen más itt az iskola hozzáállása a gyerekekhez, reggel név szerint köszöntve várják őket. Az iskolába bemenni sem reggel, sem délután nem lehet. Az előtérben reggel van lehetőség arra, hogy az ember elmondja (adott esetben mutogassa) mit szeretne. Az iskola nagyon tiszta és rendezett. Sok kicsi primery school van mert kevés számú gyerek jár az osztályokba és az iskolák sem túlzsúfoltak.

Az iskolai étkezés úgy néz ki, hogy lehet reggelit kérni (1=C5=81), van olyan lehetőség is, hogy piritóst, tehát, rostos levet lehet venni (mi ingyen kapjuk, még nem tudom miért), aztán van ebéd 2,1=C5=81. Majd ezt is ingyen kapjuk ha meglesz a child benefit (otthon csp) elbírálásunk.  Addig több okból kifolyólag sem kértük, inkább csomagolok ebédre szendvicset és amikor hazaérnek esznek főttet.

=C3=96sszességében azt mondhatom, hogy nagyon pozitív eddig a suli, bár engem nagyon megviselt, hgoy Rékát sírni láttam nap mint nap, de ez nem az iskolának szólt, hanem annak, hogy nem értette mi történik vele, körülötte. De nagyon gyorsan tanulnak, szóval bízom bennük.

Szólj hozzá