2014. április 30.

Most egy kicsit az itteni időjárásról is essék szó.

A köztudatban az él, hogy Angliában folyton esik az eső. Ami a valóságban annyit jelent, hogy nagyon gyorsan vált az időjárás naposból felhős-esősre, vagy épp fordítva. Az egyik pillanatban megsülsz mert ha kisüt a nap nagyon melegnek érzed a levegőt is, rögtön aztán jön egy felhő és máris hideg van, elkezd szemerkélni az eső. Amikor itt olyan 15 fok van, de süt a nap és épp nem fúj a szél legalább 10 fokkal melegebbnek érezni.

Olyan igazán nagy zivatar mint otthon szokott lenni itt talán eddig egyszer volt. Inkább az a jó kis csendes áztató – de ha nem figyelsz  bugyiig eláztatós- eső esik. =C3=96sszességében nem zavaró az eső, sokat éjjel esik inkább. Ami engem jobban zavar, hogy folyton fúj a szél, hol kicsit-hol nagyon. Mivel én amúgy is fagyos vagyok ezt nehezen viselem. Mások simán pólóban és rövidnadrágban vannak, rajtam meg még a vastag pulóver 🙂

Most ugye itt is tavasz van kezd nyílni az orgona, csodás illata van. A természet csodákat alkot, olyan zöld füvet mint itt még sehol sem láttam. Sokat járunk a városban található parkokba, amik gyerekparadicsomok is egyben , mert mindenhol vannak jó kis játszóterek.

Vasárnap Anyák Napja………….az én Anyukám pedig nagyon-nagyon messze tőlünk 🙁


Szólj hozzá