Diabetikus,  Egészséges,  Krémes torták,  Mákos,  Túrós

Mákos fanta szelet (cukor és gluténmentes)/ Fanta cake with poppy (sugar and glutenfree)

Nemrégiben kint volt nálunk a család egy része. Nekik kedveskedtem ezzel a cukor és gluténmentes tortával. Az alapja a fanta szelet, ezt alakítottam át kissé.

Mákos fanta szelet (cukor és gluténmentes)

22 cm tortaforma (12 szelet)

Mákos kevert hozzávalói: 
3 tojás, 200 gr cukor- HELYETT 22 gr stevia, 1/ 4 l tej, 200 gr darált mák, 200 gr finomliszt HELYETT 200 gr. glutenfree lisztkeverék, 1 cs. sütőpor

A tojásokat a steviával  fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy 22 cm (12 szeletes)  kapcsos tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 40-45 percig sütjük . Tűpróba!

Túrókrém: 
25 dkg túró, 2 ek. porcukor HELYETT 1 ek stevia, 2 dl tejszín, 1 citrom lereszelt héja, 1 ek. zselatin fix expressz

A túrót a porcukorral és a citrom héjával összetöröm. A tejszínt keményre felverem, a túróhoz adom, a végén a zselatin fix expresszt is hozzáadom. Picit hűtőben hűtve megvárom, hogy összeálljon.

Fanta zselé

400 ml fanta szénsavas üdítőital, 40 gr vaniliás pudingpor, 3 ev. porcukor HELYETT 1 ek stevia

A Fantából pár evőkanálnyi mennyiséggel elkeverjük a pudingport, és a steviát, a többi Fantát felforraljuk,  majd hozzákeverjük a cukros pudingport. Pár perc alatt besűrítjük a krémet. Kicsit kevergetve visszahűtjük de még langyos állapotban a túrós rétegre öntjük.

A torta összeállítása: 

A mákos kevertet szép simára vágjuk, rátesszük a túrós részt majd a még langyos fanta zselével bevonjuk. Hűtőben 4-5 óra alatt megdermed.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az eredeti recept szerinti cukor és liszt mennyiséget is a receptben hagytam, hogy aki az eredetit kivánja elkészíteni is lássa. Az stevia illetve a liszt angol alapanyag. 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!