Csokis,  Krémes torták

Lúdláb torta

Régóta váratott magára ennek a szépségnek az elkészítése. Csoki-csoki és legfelül is csoki………..brutális 🙂 Csoki fanatikusoknak kötelező darab!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lúdláb torta (8 szelet, 18 cm-es formához)

Piskóta: 2 tojás, 35 gr.  cukor, 5  gr kakaópor, 1 ek. étolaj, 35  gr. finomliszt, 1/2 kk. sütőpor

A cukrot az egész  tojásokkal és a kakaóporral kihabosítjuk, hozzáadjuk az étolajat majd a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben 160 fokon 10-15 perc alatt megsül. Tűpróba! Kihűtjük.

Krém: 125 ml állati tejszín, 100 gr cukor,  100 gr vaj , 75 gr étcsokoládé, 1/2 ek. kakaópor

Az összes hozzávalót kimérjük egy lábosban, majd állandó kevergetés közben összemelegítjük, amíg szép sima nem lesz. 3-4 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük.   Ha kihült a piskóta akkor a krémet haberővel kihabosítjuk, majd maréknyi lecsöpögtetett meggyet adunk hozzá.

Betöltjük a tortát. A piskóta köré visszahelyezzük a tortakarikát, mehet rá a meggyes-csokikrém, majd a tetejére a csokoládémáz.

Csokimáz:  100 gr étcsokokládé, 1 kk. vaj, 1 dl tejszín
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal (nem margarin!), majd lassan adjuk hozzá a tejszínt közben simára kevergetve. Ha még sűrű maradna addig mehet hozzá lassan a tejszín amíg szép folyós állágú nem lesz. Ráöntjük a tortára és addig mozgatjuk körbe-körbe amíg mindenhol szépen takar. Még melegen meggyszemeket ültetünk rá. Behűtjük

 

A recept forrása INNEN.