Cupcake,  Diabetikus,  Muffin

Citromos cupcake túróval és áfonyával (diabetikus)

Barátnőm, a fia születésnapjára az áhított Dobos torta mellé még szeretett volna kedveskedni a gyerekseregnek valami cukormentessel is, mivel az egyik kisfiú nem ehet olyat. Rám bízott mindent, annyi volt a kikötés, hogy cukor ne legyen benne.

 

 

Abban egyből megegyeztünk, hogy legyenek cupcake-k, mivel az mutatós is, finom is. Sokat gondolkodtam, hogy milyen legyen, végül emellett a könnyed nyárias izvilágú mellett döntöttem. Egyrészt ellensúlyozandó a Dobos torta fajsúlyos csokisságát, másrészt mert májusban már nagyon vágyunk a könnyed gyümölcsös édességek után. Aktuális kedvencem az áfonya került ebbe is 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Citromos-joghurtos muffin

kb. 24 db (muffin formától függően)

Hozzávalók: 
15 dkg cukor (nálam 20 gr. édesítőszer), 3 egész tojás, 30 dkg finomliszt , 1/2 cs. sütőpor, 1 tk. szódabikarbóna, csipet só, 70 ml étolaj, 3 kispohár natúr joghurt, 2 citrom leve és reszelt héja,  áfonya

Elkészítése: A cukrot a tojásokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (az áfonya kivételével)  és jól kikeverjük, majd a muffin formába adagoljuk.  Arra figyeljünk, hogy a formákat kb. 3/4 részig töltsük csak meg. Majd  minden adagba teszünk 3-4 szem áfonyát.

Előmelegített sütőben 180  fokon  20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróba!

Túrós krém:

25 dkg túró, 3 dl tejszín, 3 ek. édesítőszer, 1 citrom héja, áfonya a díszítéshez

A túrót az édesítőszerrel és a citrom héjával villával összetörjük. Közben keményre felverjük a tejszínt majd a túróval összedolgozzuk. Ha szükséges után édesítjük.

Habzsákba töltve a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, majd 1-1 szem szép áfonyával megkoronázzuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá