Karamell,  Kókusz,  Krémes torták

Karamelles kókuszmousse torta

Ez a torta a mennyek netovábbja. Karamell, kókusz, mindez együtt, hmmmmm:)

Erről a tortáról csak szuperlativuszokban tudok beszélni. Ebből egy szelet biztosan nem elég. És még elkészíteni is gyerekjáték. Ugye nem kell több érv mellette? Szóval, tortára fel!!!

Azért azt is elárulom, hogy  miért épp ez a két fő összetevő került ebbe a tortába. Mivel ezek a férjem kedvencei:kókusz és karamell……….és mivel a torta a 10. házassági évfordulónk alkalmából született meg a fejemben, majd a konyhámban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karamelles kókuszmousse  torta

23 cm-es formához (12 szelet)

Piskóta: 2 lap- enyhén kakaós piskótalap

Kókuszmousse:

Hozzávalók: 4 tojás sárgája, 60 gr. cukor, (nálam 10 gr édesítőpor), 250 ml tej, 100 gr. kókuszreszelék, 1 tk. vaniliakivonat, 300 ml habtejszín+3 ek. cukor

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és folyamatos kevergetéssel sűrűre főzzük. (Nekem nem akart igazán szép sűrű lenni, ezért a végén 1 ek. étkezési keményítőt is kevertem hozzá.) Még melegen hozzáadjuk a kókuszt, kihűtjük. Keményre felverjük a tejszínt a cukorral és a kókuszkrémmel szép simára összedolgozzuk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karamellkrém:

Ezt érdemes előző nap elkészíteni, hogy jó sűrűre összeálljon!

Hozzávalók: 180 gr. cukor, 300 ml meleg tej, 1 cs. kamarell ízű pudingpor

A cukrot szép aranyszínűre karamellizálom, felöntöm a meleg tejjel (óvatosan!), majd megvárom míg a cukor feloldódik a tejben. A pudingport egy egészen pici tejjel simára keverem és besűrítem vele a tejet. Kihűtöm. Másnap felhasználás előtt kézi habverővel fellazítom.

A torta összeállítása:

A  tortagyűrű aljába teszünk egy lap piskótát, arra a kókuszmousse, majd lezárjuk a másik lap piskótával. A felső lapot vékonyan megkenjük a karamellkrémmel. Mehet a hűtőbe pár órára összedermedni.

A maradék kamaramellt habzsákba tesszük, és kidíszítjük vele a torta tetejét.

 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá