Krémes torták

Répatorta fehércsokoládés mascarponekrémmel

Egyszer már sütöttem répatortát, akkor diabetikus változatban és muffin formákban. Az  a változat sem volt rossz, de most akartam valami extrábbat, valami olyat amitől sokáig zamatos és friss marad. Keresgéltem a receptek között és akkor ráakadtam Piszke receptjére.

Ananász és kókusz is van benne a répa mellett, amitől igazán zamatos, omlós marad sokáig, nem szárad ki több napig sem. Aki tart a répaíztől annak is bátran ajánlom, mivel nem az a domináns ebben a kombóban 🙂

A fehércsokoládés mascarponekrém pedig méltón megkoronázza a tortánkat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Répatorta fehércsokoládés mascarponekrémmel
Hozzávalók: (26 cm-es formához, 16 szelethez)
3  egész tojás, 35 dkg kristálycukor , 25 dkg liszt, 1,5 tk sütőpor, 10 dkg kókuszreszelék
25 dkg aprított ananászbefőtt( lecsorgatva és kicsi darabokra vágva) , 25 dkg sárgarépa apróra reszelve, 2 dl olaj, 2 kk. vaníliakivonat (aroma) , 1 kk. őrölt fahéj
2 dl tej (ezt Piszke a recept végén jelzi csak, ezáltal én is kihagytam, de legközelebb bele fogom tenni ezt is, a képen látható tortában a tej nincs benne).
Elkészítése:
Az ananászt apró kockákra vágom és lecsorgatom a levétől. A répát megpucolom és apróra reszelem. A cukrot a tojásokkal fehéredésig habosra keverem. Beleszitálom a sütőporos lisztet majd az összes hozzávalót belekeverem.
Sütőpapírral (lehetőleg szilikonosat használjunk, az nem fog leragadni) kibélelünk egy 16 szeletes formát és beleöntjük a torta alapot.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 45-55 percig sütjük. Tűpróba! Ha a teteje nagyon pirosodna fedjük le alufóliával. Rácsra téve teljesen kihűtöm.
Fehércsokoládés mascarponekrém
 
Hozzávalók: 
15 dkg fehércsokoládé, 1,5 dl tejszín,  25 dkg mascarpone, fél citrom leve
Vízgőz felett felforrósítom a tejszínt, beletördelem a csokit és szépen egyneműre keverem-olvasztom. Kihűtöm. Minimum 2 óra hosszára hűtőbe teszem, hogy majd szépen fel lehessen verni. (Én előző este ezt el szoktam készíteni már).
A mascarponéhoz facsarom a fél citrom levét. A fehércsokis krémet először lassú fokozaton majd egyre gyorsítva a fokozaton habosra keverem. Szépen lassan adagolom hozzá a mascarponét és közben lassú fokozaton tovább habosítom a krémet.
A torta tetejére öntöm, ízlés szerint díszítjük a tortát.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Szólj hozzá