Fondantos torták

Frozen baba torta készítése lépésről-lépésre

Nagy volt a feladat. A kislányok álmát kellett megtortásítanom Elzát a  Frozen meséből. A barátnőmnek konkrét elképzelése volt ez ügyben, mert Dee Hamori (Ágica) tortáját kellett kislánya Nati 6. születésnapjára reprodukálnom.

A baba beszerzése körül volt némi izgalom, mivel nem jött meg az ígért határidőre, de  mire a tortába kellett állítani szerencsére megérkezett. Igaz a cipellője felcserélődött a dobozban érkezett másik babáéval, de ezt kizárólag az ünnepelt vette észre:)

Készítettem számotokra fázis fotókat, hogy lássátok nem ördőngősség az elkészítése. Inkább türelem kell hozzá.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

frozen lepesrpl-lepesre

 

Amint a képeken is látható süssünk egy 12 szeletes kerek piskótát és egy lapnyit még pluszban, ezzel fogjuk megemelni a torta oldalát. Töltsük be (nálam épp tejszínes csokikrémmel) , ebből a krémből hagyjunk meg a plusz laphoz, ezzel fogjuk majd  a szoknya derekát megemelni. Az alaptortát dermesszük pár órát.

A kerek torta széleit rézsútosan kissé levágjuk. Ezt, és a plusz piskótalapot daráljuk finomra egy késes darálóval, majd a megmaradt krémmel gyúrjuk össze. Jól formázható, de ugyanakkor ízletes masszát kell kapnunk. Lehet helyettesíteni a kekszgolyókhoz használt masszával is, de az sokkal súlyosabb, én jobb szeretem a piskótából, mert az nem nyomja össze így az alaptortámat.

Ezután a masszát ráhalmozzuk a torta egyik oldalára a képen látható módon. Jöhet a vajkrémezés, és a dermesztés.

A tortát egyben leburkoljuk fehér fondanttal, majd jöhet a csipkés szoknya kialakítása, illetve a baba beillesztése. A díszítéshez egy közepesen nagy virágkiszúrót használtam, a virágokat félbe vágtam, majd elvékonyítottam a szépeit, és ezeket ragasztgattam fel körben egyesével szoknyaként. Közben figyelve a színátmenetre is. Én alulra fehéret, majd egyre sötétebb kéket (3 féle színt) használtam hozzá.

Elég időigényes, de a végeredmény megéri, szerintem csodaszép lett 🙂

 

nati6

 

Isten éltessen Natália!

 

PiciJuci Cukrászdája  a Facebookon is megtalálható, csatlakozz Te is hozzánk!

Szólj hozzá