Fondantos torták

Puncstorta csajosra hangoltan

Amikor ezt a tortát kérték tőlem, szinte semmi információm sem volt róla, hogy ki kapja, mennyi idős stb. Nagyon kalandos úton került ám az ünnepelthez.
Mivel a hölgy párja épp Magyarországon volt a szülinap időpontjában, ezért az egyik barátját kérte meg nagy titokban  a szülinapi torta (gondolom virág is volt mellé) leszervezésére, átadására, azt is nagyon titkosan.
Szóval lehetne a torta megnevezése titkos puncstorta is akár 🙂
Ráveszem magamat és végre begépelem azt a receptet is amit használok…….ismét Pixie Pie remek receptje volt az alap, ezt alakítottam át a saját ízlésem szerint picikét.

 

 

Puncstorta

Piskóta:
4 lap piskóta (használd a saját receptedet, vagy a receptek aloldalon megtalálod amit én használok)

Süssünk 2×2 lap sima fehér piskótát. Hűtsük ki, vágjuk félbe mindkettőt, a két legszebbet tegyük félre, a két másikat pedig egy nagy tálba kockázzuk fel.

Puncsmassza: 
1/2 l jó erős fekete tea, 6 ek. málnaszörp, 4 ek. sárgabarack lekvár, 5-6 ek. meggylé, 3-4 ek. rum, maroknyi durvára vágott dió, maroknyi rumba áztatott mazsola, maroknyi félbe vágott magozott meggy

A mazsolát áztassuk be pár órára rumba. A teát főzzük meg egy lábosban (jó erősre hagyjuk), majd a teához adjuk a szörpöt, a lekvárt, a meggylét, a rumot (öntsük le a mazsoláról is a rumot). Ezt forraljuk össze, hűtsük ki. Ezzel a sziruppal öntsük le a piskótakockákat, adjuk hozzá a diót, mazsolát, meggyet is. Jól keverjük össze, hogy a piskóta feligya a szirupot.

Az egyik piskótakarikára húzzuk rá a tortagyűrűt, halmozzuk rá  a masszát , majd zárjuk le a másik karika piskótával. Majd a piskótára tegyünk egy megfelelő méretű lábosba vizet, és ezzel nyomassuk-súlyozzuk le egy éjszakára (én egy darab sütőpapírt azért teszek a súly alá).

Másnap reggel lekenjük vajkrémmel,és mehet rá a burkolás.

Puncsos máz: (ha nem burkoljuk)
1 db tojás fehérje
20 dkg porcukor
2 ek málnaszörp (vagy pár csepp piros ételfesték)

A tojás fehérjét keverjük el (nem felverni!!!) a porcukorral és a szörppel. Ha nem lenne elég szép színe adjunk hozzá pár csepp piros ételfestéket is. Egy kicsit folyós, de nem híg masszát kell kapnunk. Ezzel vonjuk be a torta tetejét, majd pár órán át dermesszük ki.


 

Szólj hozzá