Csokis,  Gyors,  Sütés nélkül

Narancsos-duplán csokis golyók

Ez a süti is úgy készült, hogy szétnéztem mi van itthon, mert a nagy napok óta valami kekszes golyóért siránkozott.
No meg aztán itt kapható – és épp akciós volt, tehát venni kellett egyet belőle kipróbálásra – Philadelphia krémsajt csokoládés ízben. Otthon én még nem láttam ilyet úgyhogy nekem a meglepetés erejével bírt a csokis krémsajt……….de szerintem otthon mogyorókrémmel is kiváltható a dolog simán.
Így lett az, hogy négy  összetevőből megszületett ez a golyó, röpke fél óra munkával……no, az eltüntetéséhez sem kellett volna több idő, ha le nem lakatolom a hűtő ajtaját.

Narancsos-duplán csokis golyók
(kb. 50 db)

Hozzávalók:
25 dkg darált háztartási keksz, 16 dkg  Philadelphia krémsajt csokoládés ízű ( vagy mogyorókrém ), 1 narancs lereszelt héja, leve és rostjai,  1 tk. holland kakaópor, 4 tk. porcukor (elhagyható), kb. 1 dl tej

A díszítéshez: 1 tábla fehércsokoládé, 0,5 dl tejszín

A tej kivételével az összes alapanyagot tegyük egy tálba, gyúrjuk össze és tegyünk hozzá annyi tejet amivel formázható masszát kapunk. (Ha mogyorókrémet használunk akkor szerintem a porcukor nem fog kelleni bele, de kóstoljunk!)  Pici golyókat formázunk, lehűtjük.

A csokit a tejszínnel vízgőz felett felolvasztjuk és a golyókat megdíszítjük vele (én egy evőkanállal csorgattam rájuk). 

Szólj hozzá