Citromos,  Tejszines torták

Citromos álom csajosra hangolva

Idei utolsó tortáim egyikét mutatom meg most.
A kollégán felesége hónapokkal a dupla születésnap előtt elkezdett “udvarolni” nekem, hogy még utoljára szeretnének a gyerekeik szülinapján PiciJuci tortát enni.
 Mivel a két gyerkőc szülinapja között csupán egy nap van (+ 3 év), emiatt dupla torta kellett.
Ezekből  a csajosat hozom most.
Kifejezett kérés volt, hogy ne legyen burkolt (nem szeretik), belül pedig csakis az örök kedvenc a citromos álom lehet. Az lett 🙂

 

Citromos álom torta

12 szeletes tortához (22 cm tortaforma)

Piskóta: 2 lap Kiskukta féle sima olajos piskóta valamint kb. 10 db babapiskóta

Krém hozzávalók:

5 dl zsíros (20%) tejföl, 5 dl (min. 30 % zsírtartalmú) tejszín, 2 db nagy citrom, 130 gr cukor, 15 gr. zselatin

Elkészítése:

A tejfölhöz adjuk a cukrot, a jól megmosott citromok reszelt héját. A két db citrom levét kifacsarjuk és ebben simára keverjük a zselatint, mikróban fél perc alatt felforraljuk majd addig kevergetjük amíg kézmelegre visszahűl. Ekkor mehet a tejfölös alaphoz, amivel simára dolgozzuk. Mehet a hűtőbe.

Az 5 dl tejszínt keményre felverjük ( ha igazi állati tejszín akkor kell hozzá 5 ek. porcukor is), és hozzáadjuk a tejfölös alaphoz.( Ha még igényelne több citromot akkor ajánlatos már csak a citrom héjat használni hozzá). Még 1 órát hűtőben pihentetjük, hogy a zselatin megkössön. Ezután tölthetjük a tortába.

A torta betöltése:

Alulra megy egy karika piskóta, arra a krém fele. Ezután pici tejben megáztatott babapiskóta réteg következik, majd a krém másik fele és lezárjuk a másik karika piskótával.

Díszítés: 2, 5 dl felvert tejszín

 

 

 

4 hozzászólás

Szólj hozzá