Almás,  Krémes torták

Almatorta a semmiből

Ma ünnepli az én Drága férjecském a születésnapját (szép kerek évszám)……….igen-igen messze tőlünk. Sajog a  szívem, hogy nem lehet velünk-nem lehetünk vele ezen a napon. 
A nyáron viszont sok időt tölthettünk együtt, ekkor megleptük őt egy nagyon minimál tortával, révén, hogy nem állt rendelkezésemre sem mérleg, sem szinte semmi alapanyag. Sikerült feltúrnom a konyhaszekrényből egy tortaformát és sütőpapírt, szétnéztem mi van otthon (liszt, sütőpor, alma, fahéj volt ez nagyjából) így ebből próbáltam összehozni valami ehetőt.
Drága Apuci nagyon sok boldog születésnapot kívánunk! 

Nagyon szeretünk és kimondhatatlanul hiányzol nekünk.  Remélem az elkövetkező születésnapokat már  együtt ünnepeljük….bárhol is legyen az a nagyvilágban.

Mivel a férjem a krémes dolgokat szereti, ezért sikerült a lengyel boltban vásárolnom egy csomag vaníliapudingot is, amiből fahéj hozzáadásával még egy réteg krém is került a tortára 🙂

Bögrés almatorta

Hozzávalók: 
1 bögre cukor, 1 bögre finomiszt, 1 cs. sütőpor, 2 nagyobb alma, 2 tojás, 1 tk. fahéj, 1 dl tej

Elkészítése: 
Reszeljük le az almát, szórjuk meg bőven fahéjjal (szerintem több is mehet bele mint 1 tk ) hagyjuk, hogy levet eresszen. A cukrot a tojással keverjük simára, adjuk hozzá a lisztet és sütőport majd adjuk hozzá az almát és a tejet is, simára keverjük.
A tortaforma alját én még megszórtam fahájas cukorral, erre ment a cucc, majd ismét fahéjas cuki. Így alul is felül is kissé karamellizálódott cukorréteg vonta be (az amúgy valljuk be jelentéktelen) tortácskánkat.

Előmelegített sütőben 170 fokon 40-45 perc alatt megsül. Tűpróba!

Nekünk akkor és ott egy tortaremekkel felért ez a semmi kis tortácska is.

7 hozzászólás

Szólj hozzá