Krémes torták,  Meggyes,  Túrós

Meggyzselés túrótorta

Semmi extra, csak egy gyors kis túrótorta a fagyasztó kiürítése céljából. Benyúltam a fagyasztószekrénybe és ott kezembe került a szomszéd nénitől kapott,  meghatározhatatlan nevű piros gyümölcs. 
Kivettem, bármi lesz is amikor kienged,  abból lesz a túrótorta.
Na jó, meg egy kicsit vakítani is akartam egy kedves vendég üdvözlése alkalmából……igaz Virágom 🙂

Meggyzselés túrótorta

Hozzávalók:
2 tojásból sütött Kiskukta féle kakaós piskóta (receptet megtaláljátok a receptek aloldalamon hozzá).

Túrókrém:
0,5 kg túró, 1 kis pohár görög joghurt, 3 dl tejszín, 1 ek. étkezési zselatin, 2-3 ek. porcukor

Meggyzselé:
25 dkg fagyasztott meggy, 2 ek. nádcukor, 1 púpos ek. étkezési keményítő, őrölt fahéj

A kakaós piskótát megsütjük egy 22 cm (12 szeletes) tortakarikában, én itt szögletes ekkora formát használtam épp. Kihűtjük. Visszatesszük a tortakeretbe és a túrós részt is abba tesszük majd a piskótára.

A túrókrémhez a túrót, a joghurtot és a porcukrot krumpli nyomóval áttöröm. A zselatint  tejben feloldottam (én ezt úgy szoktam, hogy fél percre mikróba teszem a zselatinos tejet, majd kiveszem, és addig kevergetem amíg kissé kihűl,és teljesen csomómentes nem lesz), hozzáadtam a túrókrémhez. A tejszínt keményre vertem és azt is hozzáadtam.

Ezt a krémet ketté vettem és az egyik feléhez öntöttem a meggyléből keveset, épp csak annyit, hogy megszínezze a krémet, és egy maréknyi meggyet is kevertem még bele.
Ezt tettem a piskótára, arra ment a sima fehér túrós krém. Mehet a  hűtőbe egy órácskára.

Addig elkészítjük a meggyzselét is.
A meggylét kipótolom vízzel, hogy 2,5 dl legyen. Ezt a cukorral (én édesítőszerrel) felteszem forrni. A végén besűrítem az étkezési keményítővel és ízesítem őrölt fahéjjal. Vízfürdőben kihűtöm, majd a tortára halmozom.

2 hozzászólás

Szólj hozzá