Gyümölcsös,  Krémes torták,  Túrós

Sült túrótorta erdei gyümölcsökkel v.2.0

Tavaly nyáron bőséges termés volt eperből, málnából, szederből épp ezért van még a fagyasztómban ezekből elraktározva.
Aztán az élet úgy hozta, hogy nem túl sok fogyott belőle a tél folyamán, ezért a málnás cupcake mellé még sült túrótorta is került a kisfiam elsős osztályának farsangi asztalára, melyre epret és szedret tettem bőségesen.
PiciJuci: Sült túrótorta erdei gyümölccsel v.2.0
Sült túrótorta erdei gyümölcsökkel
 
Hozzávalók: 12 szelethez (22 cm kapcsos tortaformához)
Tészta: 125 gr. finomliszt, 50 gr. puha vaj, 50 gr. cukor, 1 tojás, csipet só
A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozom, linzer állagú tésztát kapunk. Amíg elkészítjük a túrós tölteléket addig hűtőbe tesszük. A tortaformát kibélelem sütőpapírral, az oldalát vajjal körbekenem.
Töltelék: 500 gr. túró, 100 gr puha vaj, 100 gr. cukor, 50 gr. étkezési keményítő, 4 tojás, 1 cs. bourbon vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja
Az összes hozzávaló kimérem egy mélyebb tálba és botmixerrel alaposan összedolgozom. (Aki szereti  a mazsolát a végén még azt is tehet bele.)
Előveszem a tésztát és kézzel szépen belenyomkodom-egyengetem a formám aljába és amennyire tudom a szélére is húzok fel a tésztából majd villával megszurkálom. Ráöntöm a túrós krémet és  előmelegített sütőben 170 fokon 1 óra alatt megsütöm. Tűpróba!
Teljesen kihűtöm.
Erdei gyümölcsös réteg
30 dkg vegyes gyümölcsöt a kihűlt túrótortára szépen elhelyzegetek, majd 1 csomag piros tortazselét a csomagoláson leírtak szerint elkészítek és a gyümölcsre öntöm. Kb. 1 óra alatt megdermed a gyümölcszselé, és tálalhatjuk is.
A receptért köszönet Katucinak.

3 hozzászólás

Szólj hozzá