Tejszines torták

Téli torta sok-sok fahéjjal

Egy ízig-vérig téli  ízvilágú tortát hozok most nektek, melyet decemberben kétszer is elkészítettem.
Először Gabriella napra leptem meg a két Gabi nevű kolléganőmet vele, majd ez került karácsonykor az ünnepi asztalra is.
Ha elolvassátok az alkotóelemeit rájöttök miért is adtam ezt a nevet neki.
PiciJuci: Téli torta sok-sok fahéjjal

Téli torta sok-sok fahéjjal

Hozzávalók:
18 cm karikában sütött piskótalap, melynél a liszt mennyiségéből visszaveszünk 2 teáskanálnyit, helyette 1 tk. őrölt fahéj, és 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék kerül.
Krém:
4 dl tej, 3 ek. étkezési keményítő, 2 ek. méz, 10 dkg fehércsokoládé, 3 dl tejszín, 1-1 kk. őrölt fahéj és mézeskalács fűszerkeverék, birsalamsajt (elhagyható)
A keményítőt kikeverjük simára a tejjel, hozzáadjuk a mézet és folyamatos keverés mellett kemény krémmé főzzük, majd a még forró krémbe olvasztjuk a fehércsokoládét. Kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémmel összeforgatjuk, majd a végén hozzáadjuk a őrölt fahéjat és mézeskalács fűszerkeveréket.
A torta összeállítása: 
A piskótát két felé vágjuk, az alsóra szeletelünk vékonyan birsalmasajtot (ha nem áll rendelkezésünkre természetesen elhagyható), erre tesszük a krém felét, lezárjuk a másik karika piskótával és a krém másik felét rusztikusan ráhúzgáljuk. Teaszűrő segítségével megszórjuk a tetejét őrölt fahéjjal és mandula lapocskákkal.
 
 
PiciJuci: Téli torta sok-sok fahéjjal

Az eredeti receptért köszönet Pixie Pie-nek. 

7 hozzászólás

Szólj hozzá