Cupcake,  Kókusz

Triplán kókuszos cupcake

PiciJuci: Triplán kókuszos cupcake
Van a facebookon egy nagyon klassz csoport az Édességrajongók klubja, ahol én is tag vagyok. Nagyon jó és segítőkész kis csapat gyűlt itt össze. 
A csapat nemsokára lesz 1 éves, ebből az alkalomból hirdetett Gaby játékot. Két témában is lehetett nevezni, ebből időhiány miatt csak az egyikre készültem.  Adott volt  két alapanyag,   -a kókusz és a sajt- ebből kellett valami fincsiséget kreálni.
Nekem erre a gyorsan elkészíthető tündértortácskára esett a választásom………..ebben van ám kókusz bőven. 

PiciJuci: Triplán kókuszos cupcake








Triplán kókuszos cupcake
Hozzávalók: kb.  16 db
A muffinhoz: 12 dkg vaj, 2 tojás, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 1 cs. sütőpor,  1 dl tej, =C2=BD dl kókuszlikőr 
A  krémhez: 1 cs. vaníliás pudingpor, 3 ek. cukor,  4 dl tej, 10 dkg kókuszreszelék, 25 dkg krémsajt (mascarpone), 1 dl tejszín
Elkészítése:
A vajat mikróban megolvasztjuk, a cukorral és a tojásokkal habosra keverjük. Kimérjük a száraz hozzávalókat és a tojásos alaphoz adjuk, majd a tejjel és a kókuszlikőrrel együtt simára keverjük az egészet. 
Muffin tepsibe adagoljuk és 180 fokos sütőben 15 perc alatt halvány rózsaszínűre sütjük.
Amíg sül a muffin elkészítjük a krémet.
A pudingot a szokásos módon de csak 4 dl tejben felfőzzük, a még forró pudinghoz adjuk a kókuszreszeléket,  vízfürdőben kihűtjük.
A kihűlt kókuszkrémet robotgéppel fellazítjuk és hozzáadjuk a krémsajtot, picit keverjük össze robotgéppel, de ne sokáig, nehogy betúrósodjon a sajt. 
A tejszínt keményre verjük és a krémsajtos kókuszalaphoz keverjük (kézi habverővel), és habzsákba töltve a kihűlt muffinokra nyomjuk.
Kókuszreszelékkel gazdagon megszórjuk díszítésként.

Egy hozzászólás

Szólj hozzá