Csokis,  Diós,  Gyors,  Keksz

Diós csokis keksz

PiciJuci: Diós csoki keksz
Ismét egy kekszet mutatok meg, melyet a gyermekeimnek szoktam elkészíteni reggelire, oviba-iskolába indulás előtt szokták fogyasztani egy bögre tea, vagy kakaó kíséretében.
A keksz alapreceptje egy sajtfecnin lapult a receptjeim között- eredetét már meg nem mondom. Ezt gondoltam egy kicsit tovább, nekünk ez a verzió ízlik a legjobban.
 

Diós-csokis keksz (kb. 25 db-hoz)

Hozzávalók:
250 gr puha margarin/vaj, 225 gr. cukor, 2 tojás, 2 kk. vanília aroma/kivonat, 225 gr. liszt (én fele fehér, fele teljes kiőrlésűt használok), 1 ek. kakaópor, 1/2 kk. só, 1 kk. sütőpor, 1 kk szódabikarbóna, 5 dkg. csoki felaprózva, 125 gr. darált dió/ mandula

Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat, és simára keverem. A száraz hozzávalókat kimérem egy másik tálban, majd a vajas alaphoz adom, és simára keverem.

Két teáskanál segítségével apró halmokat teszek a sütőpapírral kibélelt tepsibe (2 db tepsi kell) . 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsülnek. Arra figyeljünk, hogy alaposan szétterülnek sülés közben, tehát hagyjunk 5 cm távolságot egymástól nekik. Ne süssük túl, mert nagyon kemények lesznek.  Fém dobozban sokáig eláll(na).

Legutóbb a belevaló liszt mennyiségéből 100 gr.-ot zabpehellyel  helyettesítettem, nekem nagyon ízlett így is, a gyerkőcöknek nem jött be:(

Egy hozzászólás

Szólj hozzá