Csokis,  Egyéb

SAD 3: Csokoládé torták 1.etap

Most lássuk milyen csokoládés tortákkal örvendeztettétek meg Gombóc Artúrt. 

Sokat törtem a fejemet mi szerint bontsam szét őket, de a végén arra jutottam önmagammal, hogy a beküldés sorrendjében fogom őket megmutatni…………sértődés ne essék:)



A legfrissebb beküldő Kovacsovszky Magdi volt. Ő egy csodálatos plasztik csokiból készült, rózsákkal díszített kívül-belül csokis tortát készített. 
“Első nyűjtható csokiból készült tortám,rendkívül nehéz volt vele dolgozni. 2011 szeptemberében kezdtem el,tortákat készíteni,családi alkalmakra,szóval még kezdő vagyok. “
A torta láttán senki sem gondolná, hogy az első ilyen jellegű tortája……..remélem sok másik követi majd. A plasztik csoki- rózsa magában a csokidísz kategóriába is beillett volna. 


A következő beküldő Katona Szilvi volt , aki szintén plasztik csokirózsákkal díszített tortával nevezett.  Ezekről a rózsákról sem mondaná meg senki, hogy első próbálkozások. 

Most pedig lássuk a diakonyha blog írója Nagy Dia csodálatos tortáját. 
” Én most a legegyszerűbb díszítési módot választottam, amit bárki meg tud csinálni. A tortát a betöltés után körben és a tetején is bevontan a csokoládés krémmel, majd habzsákból, csillag nyomócső segítségével púpokat nyomtam körben. A közepe felé pedig félúton pici púpokat. A kettő közötti távolságot kitöltöttem boltban vásárolt csokiforgáccsal, amivel az oldalát is díszítettem. A közepébe ugyanilyen csokiforgácsot szórtam, csak fehércsokiból. Körben a púpok tetejére pedig szintén boltban vásárolt csokival bevont kekszeket tettem dísznek. Egyetlen dolog van a tortában, ami nem csokis, mégpedig a piskóta. Gombóc Artúr azt biztosan meghagyná! :))” 


És a mai etap végén lássuk a tegnap megmutatott boszik eredeti küldetését:)
A teller-cake blog írója Zsuzsa egy igazán eredeti ötlettel dobta fel tortáját. 

“Az én Gombóc Artúrom olyan sok csokit evett, hogy éjjel egy csokoládé máglyáról elröppenni készülő csoki-boszorkánnyal álmodott. 🙂 A díszítéshez használt csokifigurákat olvasztott ét- és fehércsoki segítségével alakítottam ki. A szintén csokival bevont torta krémje pedig a kedvenc csokikrémem. 

Íme a recept:
3 dl tej, 100 g cukor, 30 g vaníliás pudingpor, 5 evőkanál rum – ezekből sűrű krémet főzök. Ha kész, gyorsan beleolvasztok 200 g étcsokit! (Ettől lesz isteni csokis, nem szabad a mennyiséggel spórolni! Tibi vagy Boci étcsokit szoktam hozzá használni) Ha kihűlt a krém, belereszelem egy narancs héját és 250g lágy vajjal vagy margarinnal habosra keverem. Egy kicsit lágy az így kapott krém de egy kis hűtést követően gyönyörűen megdermed.

A máglyát jelképező csoki “szivarkákat” az összefoglaló fotón látottak szerint éles késsel faragtam le megdermedt csokiból. A torta köré tettem 4 boszorkányos muffinpapírt, ezekbe a készítés során keletkező piskóta maradékból és krémből, kakaóval és egy kis lekvárral 4 csokigolyót formáztam. Ezek az alapjai a boszorkány kiegészítőinek: kalap, denevér, cica és gőzölgő üst. A máglya tetejét finoman meghintettem egy kis porcukorral.”



Igazán csodálatosak a torták, nemde? És még holnap is kaptok egy adagot…….türelem:)

2 hozzászólás

Szólj hozzá