Csokis,  Egyéb

SAD 3: Bonbonok és csokoládé díszek

Rettenetesen boldog vagyok, hogy ilyen sokan vettétek a fáradtságot és készítettetek valami csokisat Gombóc Artúr számára:)
Igyekeztem 3 bejegyzésbe sűríteni a fotókat és a hozzá érkezett kísérő szövegeket, de nagyon nehéz dolgom lett……..szerencsére:)
Lássuk az első etapot: bonbonok és csokoládé díszek témában

Gesztenye-bonbonmánia munkáit mindenki ismeri …….Gombóc Artúr természetesen odáig van érte (is).
Három gyönyörűséggel  is megörvendeztetett.

1. Készítettem egy bonbont (vörösáfonyás, vörösboros marcipános)
2. A bonbon hüvelyt használtam fel pl. tortához való csokoládé dísz készítésére (csokihüvely, marcipános ganache, lüszter festékkel és cukorgyöngyökkel díszítve. A csokihüvely is bronz lüszteres)
3. Csokoládé transzferfóliát használtam, szintén dísz készítésére.
1. 

2. 

3. 
3.
Afraa nagyon izgalmas bonbont készített……..roppanós étcsokoládéba burkolt banános fehércsokoládé hab eperpürével……..nyami.  Külön köszönet a fázisfotókért. Érdemes nézelődni nála. 

Afraa ötlete ez a csodás csokitallér, ami nagyon ötletes darab:)
“Mintás csokitallér, egy amolyan multifunkcionális darab, amit lehet csak úgy magában is falatozni, de díszíthetünk vele tortát, sütit, vagy szépen becsomagolva ajándékba is adhatjuk (esetleg valami személyesebb felirattal)”

Itt van a teller-cake blog írója Zsuzsa csodás csokidísze is, melyhez fázisfotókat is küldött. Nagyon ötletes díszt készített, nagyítsátok fel a  fotót és böngésszétek át a részletes leírást is. 
Aztán pedig itt van Drága Tortafüggő Marisz olvasóm fenyőtoboza.  Annyira ötletes és igazán egyszerűen kivitelezhető dísszel örvendeztetett meg.  Hiába no, a magyar kreativitás messze földön híres.
“Csokoládés fenyőtoboz- mely vaj, méz, cukor, kakaópor és csokoládé összeolvasztva, majd kakaós kukoricapehely beleforgatva, formázva. Finom nassolnivaló, de torta díszítésre is alkalmas.Az első képen formázása citromfacsaró kupakjával, a másodikon kínálásra kész”

Vikvi pedig egy tortára helyezte ezeket az izgalmas bonbonokat melyeket narancskrémmel töltött meg és dinó formájúak voltak. Nem árulok el nagy titkot ha a torta is fog még következni……..:) Nézelődjetek nála is, mert nagyon ötletes dolgokat lehet nála is találni.

Felirat hozzáadása

Ennyit mára, aztán jöjjenek a torták, melyeket két részre osztottam, így szombat-vasárnap azok kerülnek publikálásra………….izgultok? 

5 hozzászólás

Szólj hozzá