Figurás torták,  Fondantos torták

A "zöld béka" esete PiciJucival

M32 “zöld béka “mozdony
Hol is kezdjem a történetet, talán ott, hogy a fecebookon keresztül DJ. Soma megkérdezte kisvárosunk “népét”, hogy kit ajánlanak tortakészítésre……………..és hát engem ajánlottak többen is. Húúúú nagyon boldog és büszke voltam ekkor magamra:)
Soma megkért, hogy  Apukája  75. születésnapjára, készítsek tortát………egy konkrét mozdonyt, az M32 ún. zöld béka mozdonyt, hiszen Apukája ezt a mozdonyt vezette anno.
Igent mondtam a felkérésre, bár kifejezetten utálok járművet készíteni, aki már valaha is ilyenre adta a fejét szerintem osztja a véleményemet. Nem egy hálás feladat, de a kérés az kérés….és hát kihívás is egyben.

Talán érezte a mozdony, hogy nem vagyunk egy hullámhosszon, mert amit egy tortás el tud képzelni kellemetlenséget egy tortánál, az itt minden előjött: a piskóta morzsálódott (máskor jól működik), a krém nem akart rendesen megállni a tortában, a burkolat szakadt, a zöld színt az istenért nem tudtam kikeverni az eredeti kép szerintire, a merevítésnek használt szívószál minduntalan átnyomta a burkolást, hiába vágtam vissza………….kicsit sem voltam ám ideges:(

Rengeteg időmet és energiámat elszívta mire kb. 4 óra küzdelem után hűtőbe tettem. Ekkor elmentem az oviba a törpéimért, majd hazaérve újra elővettem a tortát, kisfiam kezébe adtam a fotót amiről dolgoztam, és megkértem nézze meg mi hiányzik még. Ekkorra a mozdony orránál lévő két szívószál teljesen átkandikált a burkolaton……………..kellett oda valami takarót készítenem. Ha zöld béka gúnynévre hallgat a mozdony, akkor miért nem ülhet ott egy zöld béka? ………gondoltam egy merészet és gyorsan egy békát formáztam és a mozdonyra ültettem. Na így már elviselhetőbb az összkép.

A mozdony teljes magassága 10 réteg piskótából állt össze, 2 adag főzött barackkrémmel töltve.

9 hozzászólás

Szólj hozzá