Figurás torták,  Fondantos torták,  Gesztenye

Anya én hercegnős tortát kérek, én pedig sárkányosat….

Elérkezett a napja a két kisebbik gyerkőcünk közös szülinapi bulijához. Már hetek óta bombáznak az ötleteikkel ki milyen tortát kér.
Ilyen az, amikor a szülő megfertőzi a “tortalázzal” a gyermekét is:)
Amikor meglátott a fiam egy forma 1-es tortát akkor olyat kért, amikor a pici lány Hello Kitty-s tortát látott akkor épp olyat. Aztán lassan kialakultak a végleges kérések.
Anya én hercegnős tortát kérek, de rózsaszín legyen!
Anya én olyan tortát kérek amin sárkány van!
Anya pedig a két kérést ötvözve megálmodta ezt a várat, ahol a sárkány épp lopakodik a hercegnő felé, aki mit sem sejtve csücsül a híd mellett -ahol nincs is víz:)

A figura készítés nagy szerelem lett nálam (is), de az ember alak megformálása nagyon kifog rajtam. A sárkány készítésénél a legtöbb időt a zöld szín kikeverése okozta, elsőre sikerült is egy viszonylag arányos, nem túl szörnyű sárkányt összehoznom.
De a hercegnő….. meg sem tudom számolni hányszor csináltam újra. És még így is olyan kis szörnyella lett szegényke. De már beíratkoztam továbbképzésre:)))
A vár megalkotásában Kiskuktánál találtam nagyon jól használható fázisfotós segítséget.
Piskóta igény a tortához:
3 lap 30*40 tepsiben készült piskótalap
2 lap 18-as tortakarikában készült piskóta
Krém:
1 adag főzött gesztenyekrém
A Kiskuktánál látott fázisfotók alapján betöltöttem külön-külön a vár alját, és tetejét, illetve a négy bástyát. Ezt egy nagyobb pogácsa szaggatóval vágtam ki, bástyánként 5-5 piskótalapból.
A burkolásnál is ugyanezt a sorrendet alkalmazva burkoltam, majd állítottam össze a végleges várat, melyet indákkal fogtam össze, illetve a bástya és az alap réseit is azzal takartam el.
Első elképzelés szerint a hercegnő a vár ormon lett volna, de túl nagyra sikerült oda, nem illett az összképbe. Ekkor szoknya levág, leül a hercegnő- szoknya újrakészít.
Eddig rendben, de mi legyen a torta közepén, hiszen kellet oda valami.
Igen, akkor oda kerülnek a névvel-évszámmal ellátott zászlók, melyeket eredetileg a bástyákra szántam.
A gyermekeim nagyon meg voltak elégedve az Anyjukkal és a tortával- az anyjuk már kevésbé önmagával.
Marci fiam augusztus 9-én lesz 6 éves, Réka babám július 11-én volt 4 éves.
Isten éltessen Titeket!!!

9 hozzászólás

Szólj hozzá