Figurás torták,  Fondantos torták

Scooby Doo v3.0


Megtalált ismét scobby doo kutyus. Aki nem ismeri a mesék világát nem is tudhatja, hogy ez a nagy barna foltos kutyus ki is valójában.
Bevallom nem szeretem ezt a mesét, nem úgy gyerkőceim. Mikor a fiacskám meglátta mit készítek, rögtön berohant a szobájukba és hozta a scobby-s újságot, tehát első kézből nézhettem meg több oldalról is őkelmét.
Sokat tipródtam hogyan is legyen a scobby-ból formatorta (mert ez volt a kérés) , aztán a biztonságra mentem. No, nem azért mert másként nem tudom őt elképzelni, csak mostanában a nagy meleg miatt semmi sem úgy sül el ahogyan én azt szeretném, tehát inkább maradt a biztonsági játék.
Hasonló formában már egyszer elkészítettem, de mivel akkor sokkal több főre kérték, ott kapott egy nagyobb “alátét” tortát mint most.

A torta készítéséről néhány szóban: ezeknél a fajta ún. 2D tortáknál nagyon egyszerű módon lehet szépet készíteni.
Először is keresünk a neten egy olyan képet amit aztán felnagyítva ki tudunk nyomtatni. Ez lesz a sablonunk aztán (érdemes egy kartonlapra átrajzolni, könnyebb annak mentén a piskóta és a forma kiszabása is).
Jelen esetben Orsi blogja volt a segítségemre.
Aztán a sablonnak kiszabjuk a piskótát, betöltjük, burkoljuk. Szintén a sablon mentén kiszabjuk a figuránkat, azt is díszítjük, majd szépen átemelünk az alapra.
A torta maga csokis piskóta között csokis krémmel készült.
Nos a krém. Nemrégiben SOS kellett találnom egy újfajta csokis krémet, mivel az akkorit csúnyán elrontottam (igen-igen, még a 100. torta körül is beleesik az ember ebbe a hibába).
Akkor találtam rá Kricky-nél erre a krémre, amit aztán tovább gondoltam, és nálam ez lett belőle:

Főzött -tejszínes csokikrém
Hozzávalók:
2 tojás
5 ek. cukor
1 vanillin cukor
3 dl tej
5 ek. liszt
2 ek. holland kakaópor
4 dl tejszín
1 tábla tejcsoki
=C2=BD üvegcse rumaroma
2 ek meggylé

Elkészítése:
A 2 tojást 5 ek. cukorral habosra keverünk. Hozzáadjuk a 3 dl tejet. Egy kisebb tálkában az 5 ek. lisztet, a 2 ek. kakaóporral elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez. Kézi habverővel simára keverjük.

Lassú hőfokon besűrítjük folyamatos kevergetés mellett, majd 1 tábla tejcsokit (vagy étcsokit, ízlés kérdése) beleolvasztunk, belekeverjük a rumaromát és a meggylét is.
A krémet jól lehűtjük. Közben néhányszor átkavargatjuk kézi habverővel.
A tejszínt keményre felverjük, és a krémmel szépen összedolgozzuk. Kicsit érdemes még hűtőbe visszatenni, hogy jól összeálljon és tölthetjük is a tortát.
Ez a mennyiség egy közepes ( 23 cm ) tortához elegendő.

2 hozzászólás

Szólj hozzá