Egyéb

Húsvéti receptelő: Csokis-áfonyás kalács és Juhtúrós, kolbászos, sonkás karaj, baconbe csavarva


Gesztenye receptjei,
akitől három fincsi receptet is kaptam, ezt a kettőt teszem egyenlőre közzé, de jön a harmadik is majd….tessék figyelni:)

Csokis-áfonyás kalács “Jade receptje alapján”:

Hozzávalók: 50 dkg liszt (BL-55-öt használtam), 7 dkg cukor, csipet só, 3 dkg friss élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 tojás, 5 dkg vaj, 15 dkg aszalt áfonya, 15 dkg durvára vágott dió, 15 dkg csokilencse(vagy reszelt csokoládé).

Elkészítés: a tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük és a dagsztó-kelesztő programon hagyjuk lefutni. A megkelt tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk és megkenjük egy kis olvasztott vajjal. Mindkét részt megszórjuk a csokilencsével, a dióval és az áfonyával. Feltekerjük és a két rudat is összefonjuk. Sütőpapírral bélelt hosszúkás sütőformába tesszük és hagyjuk ismét megkelni a duplájára. Tetejét lekenjük egy kis tejszínnel elkevert tojássárgájával és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 50 percig sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, akkor letakarjuk.


Juhtúrós, kolbászos, sonkás karaj, baconbe csavarva:

Hozzávalók: 6-8 szelet karaj, 15 dkgfüstölt kolbász, 10 dkg juhtúró,6-8 szelet füstölt sonka, 12-14 szelet bacon szalonna,só, őrölt bors.

Elkészítés: a karaj szeleteket kiklopfolom, majd sóval és őrölt borssal beszórom. A juhtúrót (mivel reszelhető volt) hosszúkásra reszeltem, a kolbász karikára vágtam. A karajszeletre tettem a sonka szeletet, majd rászórtam egy kis sajtot és pár karika kolbászt is tettem rá. Feltekertem és minden egyes hústekercset betekertem két szelet bacon szalonnával. Jénai tálba sorakoztatam a hústekercseket, majd előmelegített sütőben, 170 fokon először főliával letakarva, majd fólia nélkül sütöttem kb. 40 percig. Félidőben egyszer megfordítottam és szép pirosra sütötte.



Nagyon köszönöm Gesztenyének!

A játék részleti ITT olvashatóak.



3 hozzászólás

Szólj hozzá